Friday, 31 December 2010

Sampedro

ENTREVISTA: ALMUERZO CON... JOSÉ LUIS SAMPEDRO
"El sistema está en decadencia, pero la historia no se acaba"

Sunday, 26 December 2010

KRUGMAN

Cuando los zombis ganan
PAUL KRUGMAN 26/12/2010, versió anglesa en Economics2

Thursday, 23 December 2010

FAC DE ECONOMIA II

EL PRINCIPI D’UN FUTUR

Enfront l’inici d’una nova etapa. Nou i mitja del matí, sota el cel de la capital valenciana, els alumnes de l’optativa Fonaments i Direcció d’Empresa apareguem (i no per art de màgia) als peus de la Facultat d’Econòmiques de València, on prèviament s’havia establert una cita amb el catedràtic d’economia aplicada En Vicent Soler i Marco, Na Mariluz Marco i Aledo del departament d’estructura econòmica i actual directora de la olimpiada i En Silvio Esteve també del departament d’estructura econòmica.
Aquesta visita, privilegiada per cert, tenia com a objectiu fonamental aclarir els possibles dubtes que sens originen en quant al nostre futur, ja que la decisió que ens toca prendre dins d’uns mesos condicionarà la nostra vida laboral. Tot siga dit, que esperem tindre.
Però abans, i fent cas a la dita popular de: ningú pot ser patriota amb l’estómac buit, férem una visita a la cafeteria. I he de reconèixer que, en conjunt, allò en un primer moment em va sobrecollir, pot ser per la falta de costum i la certesa de saber que l’inici de la nova etapa com a universitària està al girar el cantó.
En acabant ens dirigirem al aula en la que ens esperaven aquestes persones que mostrant-se molt properes a nosaltres ens convidaren a iniciar la xerrada. En primer lloc, ens donà la benvinguda el catedràtic En Vicent Soler i Marco comprometent-se públicament a visitar el nostre Institut . A continuació la directora de l’olimpiada i el coordinador del mateix departament, exposaren tots el servicis que aquesta universitat ens ofereix, així com el nou sistema d’educació superior, que aboleix les llicenciatures, i les transforma en graus i postgraus. També, ens parlaren de l’olimpiada d’economia, la qual es celebrarà a l´Abril i on els alumnes tenen molt que guanyar i poc, per no dir res, a perdre i, a més, és una oportunitat per a preparar-se de cara a a la Pau ja que ens digueren que aquesta prova resultava més complexa que l´examen de selectivitat.
Xerrades com aquesta en la majoria dels casos, ajuden a fer-nos veure des de la perspectiva del mercat laboral quina formació ens afavoreix més sense deixar de banda les nostres preferències.
Cal destacar que la universitat ens ofereix poder cursar la carrera en tres idiomes diferents: valencià, castellà o anglés. La qual cosa ens proporciona a llarg i curt termini majors possibilitats laborals.
A nivell personal he de dir que aquesta xerrada m’ha fet aclarir alguns dubtes, perdre la por a allò desconegut i prendre consciència de que aquest curs es decisiu per a accedir-hi



TAMARA ROSELLÓ

Wednesday, 22 December 2010

FAC DE ECONOMIA

VISITA A LA FACULTAD DE ECONOMIA
El pasado martes 21, los alumnos de la asignatura optativa que imparte Emilio Sala del IES Josep de Ribera, junto con otros alumnos de Rafa Calatayud del I.E.S. L’Estació de Ontinyent, hicimos una visita a la Facultad de Economía de Valencia.
La primera parada fue la cafetería dónde almorzamos. Con las pilas bien cargadas, subimos a una aula dónde nos recibieron Mari Luz Marco (presidenta de la Olimpiada Española de Economía) y Silvio Esteve (actual coordinador de la Olimpiada de Economía en la Comunidad Valenciana). Tanto Mari Luz como Silvio son profesores del departamento de Análisis Económico de esta misma universidad. Cabe destacar también la intervención de Vicent Soler (jefe del departamento de análisis económico y catedrático de la asignatura). Soler nos habló de que estudiar economía en la Universidad de Valencia es una muy buena opción ya que esta universidad cuenta con un gran prestigio. Además se comprometió a venir a Xàtiva para impartir una conferencia sobre la crisis actual que envuelve a España y al mundo desarrollado. Agradecimos los minutos que nos dedicó y le esperamos en Xàtiva.
Por otra parte, Mari Luz, nos hizo una pequeña introducción de lo que es el mundo de la universidad. Posteriormente, Silvio y Mari Luz hablaron de las diferentes licenciaturas que se imparten en la Facultad de Economía de Valencia: Economía, ADE, Derecho +ADE, Finanzas y Contabilidad, Turismo y International Business. Hablamos también de las diferencias entre ellas y de las asignaturas. Preguntamos por las diferentes salidas, por cómo funcionaban los créditos, etc. Mari Luz y Silvio hicieron hincapié en la importancia del inglés a la hora de estudiar una de estas carreras. También nos insistieron en la importancia de la economía y de las matemáticas en segundo de bachiller, pues de ellas depende nuestra futura base cuando lleguemos a la universidad. Todas las licenciaturas (excepto la de Derecho +ADE) que se estudian en esta facultad puedes hacerlas en inglés, castellano o valenciano. La opción de poder estudiar en inglés me parece muy interesante ya que según las palabras de Mari Luz y de Silvio, nosotros, los estudiantes de hoy, tenemos que estar abiertos al mundo y eso de viajar o trabajar en otro país será una constante para muchos de nosotros.
Otro punto que tratamos fue el de la Olimpiada de Economía, que se celebrará en el mes de abril en la misma universidad. Tanto Silvio como Mari Luz nos animaron a participar ya que es un examen en el que no te arriesgas nada y tienes posibilidades de ganar. Además te sirve de “entrene” para el examen de selectivo que, según ellos, es bastante más asequible que el de la olimpiada y que sirve para ir familiarizándote con la universidad en la que posiblemente, al año que viene, muchos estudiemos.
Concluyendo, la visita a la universidad me pareció muy interesante ya que ahora tenemos un conocimiento más amplio de las posibilidades a la hora de elegir nuestro futuro. Desde aquí agradecemos su atención a Mari Luz y a Silvio y también a Emilio y a Rafa por su disposición a llevarnos.
ANDREA GARCÍA – CHAMÓN BRÍGIDO

LOTERIA NADAL

URGENT
FINS ARA ENS HA TOCAT 12€ PER PAPERETA.
DEMA 23 DE DESEMBRE A LES 19h. REUNIO DEL VIATGE AL BAR "EL POBLET" (FRONT L'INSTITUT)
ACUDIU

Monday, 20 December 2010

Empresari familiar

El chocolate, ajeno a la crisis
Chocolates Valor, de La Vila Joiosa, aumenta un 5% su facturación y abre seis nuevos establecimientos.

CRISI

El malvado Scroog
JOAQUÍN ESTEFANÍA 20/12/2010

Sunday, 19 December 2010

Empreses

El ibérico metió la pata
La nueva regulación triplicó la producción y creó más confusión en el sector.

FCC echa un pulso a la crisis
La constructora aguanta resultados y se internacionaliza, pero no reduce la deuda

Ontiveros

Europa al pie de los mercados
EMILIO ONTIVEROS 19/12/2010

KRUGMAN

La tapadera de Wall Street
PAUL KRUGMAN 19/12/2010, versió anglesa en Economics2

Saturday, 18 December 2010

Friday, 17 December 2010

CRISI a València

La herencia (buena) del 'boom'
La etapa de prosperidad alimentó los desequilibrios causantes de la crisis, pero integró a miles de universitarios que están llamados a cambiar la economía

Thursday, 16 December 2010

CRISI

¿Adónde va Europa?
La respuesta a la crisis (desregulación del mercado laboral, deflación salarial, desempleo estructural, recortes presupuestarios, privatizaciones) vuelve aún más voraces a los mercados. La UE necesita otra estrategia
SAMI NAÏR 16/12/2010

Eivissa11

Ja podeu passa a recollir la loteria del "Niño".
A partir de demà divendres en classe d'optativa al Refreshment stall, recordeu el dimecres és l'últim dia de classe

Tuesday, 14 December 2010

Crisi

El baile de los vampiros
Retrasar la edad de jubilación y debilitar la negociación colectiva no va a frenar la histeria especulativa. Como no la frenó la reforma laboral. Estas ofrendas solo son recortes de derechos en beneficio de unos cuantos
CÁNDIDO MÉNDEZ 14/12/2010

Monday, 13 December 2010

Eivissa 11

VIATGE EIVISSA 2011
REUNIO
DIMARTS14, PRIMER ESPLAI
SALÓ D'ACTES
ACUDIU

Friday, 10 December 2010

Notes 2EOE, 1ª Avaluació

Els alumnes que a continuació es detallen han superat la 1 ª avalució de 2 EOE del grup A i el Nocturn.

GRUP N:
APARICIO REIG, ASTRID; ARNAU GIL, CARMINA; AYORA ALEIXANDRE,JORGE; FERRANDO SIMON, BARBARA; JUAN PEIRO, MARIA LUISA; RIBERA MAHIQUES, MARIA DEL CARMEN; TORTOSA VILA, PABLO;VALLS APARICI, RAUL.

GRUP A:
GARCIA BELLVER, ITZIAR; GARCIA-CHAMON BRIGIDO, ANDREA; ROSELLO MARTI, TAMARA; SEGARRA ALARCON, FERRAN; IBAÑEZ CLIMENT, ALEX; CALVO SANCHIS, PAULA; SEGARRA SANZ, ALBERTO; NAVARRO BALLESTER, CAROLINA; SORO GUINART, SONIA; MARZAL PARDO, ROBER; OLTRA GOMEZ, SARA; AGULLO ALFONSO, DANI; SORIANO TOMAS, PAULA; CASTELLANOS, SILVIA; INSA CABANES, ALBA; ORTIZ MAHIQUES, JOSE; OLTRA JULIA, CARMEN.

Tots els altres queden convocats per al pròxim dimarts a les 16h. a la sala d'actes.

Monday, 6 December 2010

Joseph E. Stiglitz -

Alternativas a la austeridad
by Joseph E. Stiglitz - Project Syndicate, versió anglesa en Economics2

Sunday, 5 December 2010

Sachs

Las nuevas ideas del G-20
JEFFREY SACHS 05/12/2010, versió anglesa en Economics2

Rogoff

El euro a mitad de la crisis
KENNETH ROGOFF, versió anglesa en Economics2

Krugman weekly

Congelar la esperanza
PAUL KRUGMAN, versió anglesa en Economics2

Monday, 29 November 2010

CRISI

Democracia 0; Mercados, 2
JOAQUÍN ESTEFANÍA 29/11/2010

Krugman i Espanya

El prisionero español
PAUL KRUGMAN 29/11/2010, versió anglesa en Economics2

Sunday, 28 November 2010

Empreses

Leche Pascual, la apuesta exterior
La alianza con Empresas Polar en Venezuela ha sido el primer paso en esa estrategia

KRUGMAN

Comerse a los irlandeses
PAUL KRUGMAN 28/11/2010, versió anglesa en Economics2

Thursday, 25 November 2010

Crònica de la conferència





Con motivo de la apertura del curso académico universitario 2010-2011 en Ontinyent, extensión de la Universidad de Valencia ,ha impartido la lección inaugural, el catedrático de Economía de la Empresa de la Autónoma de Madrid y Consejero delegado de Analistas financieros internacionales, Emilio Ontiveros.
Su presencia, y por supuesto la conferencia en materia económica, ha sido la principal razón de la asistencia de los alumnos de la optativa "Fonaments i Direcció de l'Empresa",
Al entrar por la puerta de Caixa Ontinyent con mis compañeros, y además Emilio y Sergi, puesto que era el lugar donde se desarrolló la jornada, el ambiente de seriedad e importancia, representado principalmente por las personas engalanadas en sus trajes de corbata , impregnaba la sala. Quizás, en mi, haya tenido como primera impresión el efecto contrario. Aún conociendo de antemano el punto de vista y la gran capacidad de análisis del conferenciante, no he podido evitar pensar en las palabras vacías que caracterizan a gran parte de políticos, pero afortunadamente, en lo que respecta a Ontiveros, ha sucedido todo lo contrario. Sus comentarios y explicaciones se fundamentaban en claros y concisos argumentos.
El catedrático ha comenzado la charla introduciéndonos en la causa de la crisis que afecta a el mundo entero, analizando la situación en EEUU, la economía más potente, y señalando el hecho de que dado este momento crítico se han puesto en marcha políticas económicas excepcionales jamás vistas, como lo es la nacionalización de la banca en EEUU. Por otra parte, ha comparado la situación de los países europeos y ha enfatizado sobre el problema de los tipos de cambio, ”la guerra de divisas”, que provocará la tendencia a la adaptación de medidas proteccionistas por parte de los países afectados por el tipo de interés del dólar que ronda el 0%, y ha destacado el hecho de que Europa necesita una política económica común , al contrario será necesario volver a las antiguas monedas dada la debilidad del euro.
También ha resaltado el rescate de Irlanda y los posibles países que podrían continuar en esta caída, entre ellos Portugal.
En lo que respecta a España, ha destacado la elevada tasa de paro y el hecho de que es de los países europeos menos endeudados públicamente pero en cuanto a la deuda privada ha afirmado todo lo opuesto. Ha reiterado la necesidad de generar empleo y aumentar la demanda para evitar el estancamiento del crecimiento económico, y finalmente ha resumido en diez puntos cuales son sus previsiones sobre lo que está por llegar, una recuperación, en términos generales, que tardará unos tres años según sus palabras.
Una exposición de los hechos breve, ya que no ha durado más de una hora, pero contundente e inquietante, y que ha dejado a la mayoría de la gente, entre ellos a mis compañeros y a mi, con una visión objetiva y clara de la situación económica vigente desde 2007, además de haber cautivado durante toda la hora.
Pero el acto no finalizaba con la aportación de Ontiveros, una vez concluidas sus palabras, el rector de la Universidad de Valencia y la alcaldesa de Ontinyent han entregado el IX Premio Juan José Renau Piqueras y han expuesto su alegría y satisfacción por la entrega de este premio y la mejora de las condiciones universitarias, a lo que, durante el turno de preguntas ha mostrado su indignación el representante de un sindicato de alumnos de las extensiones universitarias de Ontinyent, reclamando una respuesta transparente sobre cual iba a ser el futuro de las pésimas condiciones en las que estudiaban los alumnos, según sus palabras, ya que todo eran promesas incumplidas desde años atrás por parte de diversos partidos que habían pasado por el ayuntamiento.
Estas palabras, y el aplauso que han acarreado, me han agradado personalmente. Da gusto que, aunque no suficientes, las muestras de fortaleza y unión entre los alumnos se hagan oír de vez en cuando, evitando así nuestra manipulación y moldeamiento.

ITZIAR GARCÍA BELLVER 2ºA

Friday, 19 November 2010

Resum 1ª Avaluació 2 EOE

Recordeu, la 1 ª avaluació es correspon amb els sis primers temes del llibre de text. L'examen és similar al de la prova de selectivitat, sis preguntes teòriques curtes i dos problemes numèrics referits a eficiència técnica i econòmica, costos, funció de producció i llindar de rendibilitat, el model de Wilson, només teoria. Puntuació màxima per pregunta (1pt.) i problema (2pt.).La primera convocatòria de l'examen la celebrarem el dia 9 de desembre a partir de les 16h. a la sala d'actes i la segona per els / les que no la superen el dimarts següent a la mateixa hora.

Des de principi de trimestre hem anat publicant power points, vídeos, preguntes i últimament problemes relacionats amb les unitats didàctiques impartides, sens dubte tot ajuda a preparar l'exercici, però al final és l'alumne el que ha de decidir les fonts que ha d'utilitzar per a superar-lo satisfactòriament. A continuació, resumim tot el publicat fins ara, amb les recomanacions i exclusions adients.










PREGUNTES 1ª AVALUACIÓ 2EOE, fins la pregunta 20.




SELECTIVITAT 2010, és examen global













Thursday, 18 November 2010

Emilio Ontiveros





El proper dimarts dia 23 de novembre, el professor Emilio Ontiveros impartirà una conferència sobre l'actualitat econòmica en l'extensió a Ontinyent de la Universitat de València.
Els alumnes del Emilio's Refreshment Stall estan convidats a l'acte, les qüestions logístiques per assistir estan controlades, només queda recordar alguns articles que ja vam reproduir en aquest blog i el seu currículum per conèixer una mica més la personalitat i el treball d'aquest professor i així poder participar en l'acte, si les circunstacias així ho aconsellen.

Wednesday, 17 November 2010

Funció de producció II

Aquí teniu preguntes que poden ajudar a preparar l'exàmen de la 1ª avaluació.

1.- Què s’entén per productivitat dels factors productius? I Per productivitat global?
02.- Què és l’eficiència tècnica i econòmica relativa a un procés productiu? Definició i exemple.
03.- Diferència entre costos fixes i variables. Posa exemples.
04.- Diferència entre costos directes i indirectes. Posa exemples.
05.- Què és el punt mort o llindar de rendibilitat i que significa.
06.- Què és un inventari o estoc? Classes d’inventaris.
07.- Indica quins són els tipus de costos associats als inventaris.
08.- Explica breument el model de Wilson de gestió d’inventaris.
09.- Explica breument el model JIT (Just In Time) de gestió d’inventaris.
10.- Explica breument el model ABC de gestió d’inventaris.
11.- En moltes ocasions les empreses generen externalitats, que poden ser positives o negatives. Què s’entén per externalitat? Posa exemples d’externalitats positives i negatives.

Respostes

Tuesday, 16 November 2010

2 EOE

Empreses

¿Marca blanca? No, gracias
El avance imparable de las enseñas de la distribución divide a la industria

Monday, 15 November 2010

STIGLITZ MENSUAL

Justicia para algunos
JOSEPH E. STIGLITZ 14/11/2010, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

Vuelta a lo mismo
PAUL KRUGMAN, versió anglessa en Economics2

EUROCRISIS

El lastre de la marca España
Los mercados penalizan a las empresas españolas pese a su perfil multinacional

No somos Grecia... ni Irlanda
DAVID CANO MARTÍNEZ 14/11/2010

Monday, 8 November 2010

Sunday, 7 November 2010

EMPRESES. INNOVACIÓ

Air Nostrum se reinventa
La aerolínea regional de Iberia aspira a proveedora de BA en Europa

"La innovación es nuestro ADN"
Danone apuesta por una estrategia que apoye las marcas fuertes

Sierra Cazorla descubre la bebida funcional
La envasadora de agua mineral invierte 26 millones para triplicar la producción

CRISI

Empobrecer al vecino
EMILIO ONTIVEROS 07/11/2010

ATUR

La EPA y el paro registrado dicen lo mismo
ÁNGEL LABORDA 07/11/2010

CRISI

La humillación del Reino Unido
J. BRADFORD DELONG 07/11/2010, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

El galimatías del foco de atención
PAUL KRUGMAN 07/11/2010, versió anglesa en Economics2

Saturday, 6 November 2010

Economia del benestar

¿Privatizar lo social? ¿Más?
Las empresas ya intervienen en la dependencia, salud y educación - Ir más allá, como plantea el PP, acarrea riesgos para la equidad y la calidad

El tópico de la eficacia
IGNACIO ZUBIRI 06/11/2010

Umbral de rentabilidad: Presentación en powerpoint.

Tuesday, 26 October 2010

CRISI

Bendición
ANDRÉS GARCÍA RECHE 26/10/2010

Monday, 25 October 2010

CRISI

Tres modelos de mortaja
JOAQUÍN ESTEFANÍA 25/10/2010

Sunday, 24 October 2010

KRUGMAN

Las víctimas británicas de la moda
PAUL KRUGMAN 24/10/2010, versió anglesa en Economics2

CRISI

¿Es Bélgica la siguiente?
SUSANNE MUNDSCHENK 24/10/2010,versió anglesa en Economics2

J. BRADFORD DELONG

Economía para loros
J. BRADFORD DELONG 24/10/2010, versió anglesa en Economics2

Convergència econòmica

Década convergente

Convergencia, 200 años después
Los países emergentes crecen casi cinco veces más que los ricos en la actual década

Mercados emergentes, los mercados del futuro

Friday, 22 October 2010

CRISI

Vuelve la 'tasa Tobin', en versión 2.0
Una tasa sobre transacciones financieras internacionales sería una medida sencilla para recaudar recursos para la lucha contra la pobreza y el cambio climático. Y sin afectar a los ciudadanos de a pie y a la sociedad
SUSANA RUIZ 21/10/2010


El gran casino europeo from ATTAC.TV on Vimeo.

PIB

El lado golfo del PIB

Wednesday, 20 October 2010

EL DESENVOLUPAMENT DE LA EMPRESA

SELECTIVITAT

Proposta d'examen que va fer la comissió per a l'any 2010, com veieu, publicat en aquest blog al començament del curs passat, de mica en mica pulicaremos els exàmens del 2010.

Sunday, 17 October 2010

KRUGMAN

El cenagal de las hipotecas
PAUL KRUGMAN, versió anglesa en Economics2

Empreses

Zumos en pie de guerra por el etiquetado
Resulta difícil diferenciar en los envases si es exprimido o de concentrado

Emprender en el carrito de la compra
Rolser tiene previsto facturar casi 15 millones de euros este año

NOBEL D'ECONOMIA

Las recetas contra el paro de los premios Nobel
Los tres premiados inspiran investigaciones que buscan salidas al drama del paro en España

Wednesday, 13 October 2010

Monday, 11 October 2010

Sunday, 10 October 2010

Actualització preguntes 1ª Avaluació 2 EOE

El nostre company Rafa ens ha actualitzat les preguntes corresponents a les unitats didàctiques 1 ª i 2 ª, aquí les teniu per començar a preparar lel exercici de la 1 ª AVALUACIÓ:

L'empresa i l'empresari

01.- Definició d'empresa. Elements, funcions i objectius
02.- La figura de l'empresari en l'actualitat.
03.- Explica les teories empresari-risc i empresari-innovador.
04.- Enumera i defineix les àrees funcionals més comuns en l'empresa.
05.- Què és la cadena de valor en l’empresa
06.- Interrelacions de l'empresa amb el seu entorn.
07.- Que s'entén per responsabilitat social de l'empresa?
08.- Que és una PIME? Enumera els avantatges i inconvenients front a les grans empreses,
09.- Com es classifiquen les empreses segons el seu tamany?
10.- Classifica les empreses segons el sector on desenvolupen la seua activitat i segons l'àmbit geogràfic de la seua activitat.
11.- Òrgans de la societat anònima, (o de la societat limitada).
12.- Què és una societat laboral? Les societats laborals són necessàriament societats anònimes?
13.- Realitza un quadre comparatiu de les formes jurídiques de l'empresa.
Si voleu les respostes, cliqueu aquí

El desenvolupament de l’empresa

01.- Assenyala els factors determinants de localització d’una empresa que consideres més importants.
02.- Indica els principals criteris per a mesurar la dimensió de l’empresa.
03.- Per quines raons les empreses volen créixer?
04.- En què consisteix el creixement intern de l’empresa?
05.- Explica breument les formes de creixement extern de les empreses
06.- La globalització: concepte, causes i efectes
07.- La internacionalització de l’empresa. La multinacional: concepte i característiques principals.

Si voleu les respostes, cliqueu aquí

Rogoff

¿El oro a 10.000 dólares?
KENNETH ROGOFF 10/10/2010, versió anglesa en Economics2

Empreses

El secreto está en China
Telepizza se alía con Christine para abrir 1.000 locales en el gigante asiático.

Pescanova echa la red en la acuicultura
Inversiones de 450 millones de euros colocan a la empresa entre las primeras del mundo en el sector

BBVA, el 'banco del deporte'
La entidad invertirá 70 millones al año en patrocinar la Liga de fútbol y la NBA

CRISI

Zapatero, 1 ; Sindicatos, 1
Antón Costas 10/10/2010

STIGLITZ

La prueba de relevancia de la Reserva Federal
JOSEPH E. STIGLITZ 10/10/2010, ersió anglesa en Economics2

KRUGMAN

El final del túnel
PAUL KRUGMAN 10/10/2010, versió anglesa en Economics2

Thursday, 7 October 2010

Mercadona

A petició d'Antoni incloem aquesta notícia sobre una questió ja debatuda a classe.

Mercadona aumenta su cuota de mercado en el sector de la distribución hasta el 23%

Wednesday, 6 October 2010

STIGLITZ

Quan en el cinema es vol ressaltar que la pel.lícula és de ficció es diu: "Cualquier parecido con la realidad es pura coincidencia", en aquest cas les similituds del cas espanyol amb l'americà no són coincidències.

Cómo reparar el mercado inmobiliario en ruinas de Estados Unidos
Joseph E. Stiglitz, vesió anglesa en Economics2

Tuesday, 5 October 2010

PREGUNTES 1ª AVALUACIÓ 2EOE

En el seu moment depurarem les preguntes que no corresponguen a l'avaluació i les completarem amb les dels exàmens de selectivitat del curs passat.
Escuchar

1ª AVALUACIÓ

FLUX CIRCULAR DE LA RENDA

SOCIETAT ANÒNIMA

VIDEO
CARACTERÍSTIQUES

SOCIETAT DE RESPONSABILITAT LIMITADA

VIDEO DE SOCIETAT LIMITADA

1er. curs ECONOMIA

En aquests posts teniu pràcticament totes les preguntes i problemes de la primera avaluació, ja comprovarem les questions i problemes que no s'ajusten a l'examen.

PREGUNTES I PROBLEMES PER A LA 1ª AVALUACIÓ ECONOMIA

ALTRES PROBLEMES

VIDEOS DE L'EXPLICACIO DE LA CRISI



Cooperatives





Webs d'interés relacionades amb les cooperatives

Monday, 4 October 2010

Sunday, 3 October 2010

Empreses

Marcas con pies de cristal
Los casos de los gigantes BP o Lehman Brothers revelan la gran fragilidad de las enseñas corporativas a la hora de afrontar escenarios de crisis

KRUGMAN i WELLS

Aquest article és molt interessant, caldria que li pegareu una ulladeta i...

¿Por qué seguimos cayendo?
La inercia de las autoridades presagia una prolongación de la crisis y del alto nivel de paro
PAUL KRUGMAN / ROBIN WELLS 03/10/2010, versió anglesa en Economics2

Monday, 27 September 2010

Vaga General


Els sindicats majoritaris han convocat Vaga General per al proper dimecres dia 29 per les mesures que el Govern Central ha aprovat per fer front a la crisi que patim; els treballadors que per sort exercim com a tals, hem de decidir si la recolzem o per contra assistim al lloc de treball.
Els nostres alumnes, com a subjectes passius d'aquesta decisió, estan preocupadíssims per la postura que prenguen els seus professors per fer els comptes i prendre's el dia de relax o d'assistir a classe amb normalitat.
Entre els objectius de les assignatures d'aquest departament figura el coneixement de la realitat econòmica i social d'on vivim, doncs bé, disposem d'un problema real i pràctic, si més no, aquests alumnes han de conèixer el problema, les diferents postures dels agents implicats i i finalment formar-se opinió raonada de la situació.
Aquí incloem dos articles que resumeixen, en opinió d'aquest professor els motius que han induït el Govern a prendre aquestes decisions contràries a tot el que fins aquell moment era el seu ideari. Caldria afegir les mesures de política econòmica prèvies a la crisi i que van desembocar en la eixida de P. Solbes del Ministeri d'Economia com: deducció generalitzada de 400 € en l'IRPF, prima de natalitat i la desaparició d'impostos com el de successions o patrimoni etc. que ja en època de bonança econòmica va començar a agreujar els comptes públics.

En sintonia amb la postura de molts analistes, si el problema de la crisi és global, la solució també ha de ser coordinada entre els membres de la Unió Europea, però aquí ve la discrepància, mentre la política monetària és única i depèn del BCE, totes les altres polítiques depenen dels governs de cada país i aquests no tenen intenció de cedir ni un apiç de les seues competències a la UE. ¡Que falta fan líders europeus de la talla d'Kholn, Miterrand o González!, que si es creien això de la Europa dels ciutadans, no només l'Europa dels Mercats o millor dit de la dictadura dels Mercats, excepte ells tots han d'esforçar-se per sortir de la crisi, els mercats ni regulació ni taxes Tobin ni ningú que els puga posar la més mínima trava, ara bé, si per qualsevol motiu no es compleixen els seus objectius, el sector públic ha de eixir al rescat, és a dir, tot és susceptible de variació excepte els mercats, per això ens sumem a la convocatòria dels sindicats amb l'esperança que aquesta protesta faça que la crisi no la paguen exclusivament els treballadors i siga compartida per altres sectors, en concret el finançer. Demà ON STRIKE.

Jorge Calero

El mapa de la tristeza
JOAQUÍN ESTEFANÍA 27/09/2010

Resuelve tus dudas sobre la jornada de huelga general

Sunday, 26 September 2010

Empreses

Regeneración empresarial

Menos ladrillo y más mundo
El ajuste presupuestario impulsa una profunda diversificación de las constructoras

KRUGMAN

Los ricos iracundos
PAUL KRUGMAN 26/09/2010, versió anglesa en Economics2

Sunday, 19 September 2010

Empreses

Publicidad sobre ruedas y el 'caso Hyundai'
GABRIEL GONZÁLEZ-ANDRÍO 19/09/2010

Las bailarinas no saben de crisis
Mascaró fabrica artesanalmente medio millón de pares de zapatos anuales

CRISI

Capitalismo amamantado y pedigüeño
ANTÓN COSTAS 19/09/2010

Supervisión financiera común
EMILIO ONTIVEROS 19/09/2010

Rogoff

Por qué EE UU no funciona
KENNETH ROGOFF, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

China, Japón, EE UU
PAUL KRUGMAN 19/09/2010, versió anglesa en Economics2

Atur juvenil

Esta generación busca un plan B

Friday, 17 September 2010

Actualització àlbum Setmanes Culturals

Una mica tard, però per fi hem actualitzat l'àlbum de setmanes culturals amb fotos de la conferència de V Monfort, la crònica de l'acte en el seu moment es va publicar a càrrec d'E. Sanchis.

Thursday, 16 September 2010

LLibres de Text

En primer de batxiller continuem amb l'editorial Mc. Graw Hill, de l'autor F Mochón.
El llibre de segon continua de l'editorial SM i l'autor A. Cabrera

Tuesday, 14 September 2010

EDUCACIO

El dia 3 de setembre recomanàvem un article sobre les directrius emanades de Bolonya, avui tenim la rèplica, no us ho perdau, els comentarem a classe. fins i tot aquí, si voleu ...

Empanada boloñesa
La hoy denostada 'clase magistral' permite al profesor explicar, aclarar, ilustrar, actualizar sus argumentos y debatirlos con los alumnos. Eso no puede sustituirse por la lectura. Otra cosa es el nivel del profesorado
JOAN B. CULLA I CLARÀ 14/09/2010

Monday, 13 September 2010

KRUGMAN

La mano no tan invisible de Krugman
El Nobel de Economía influye notablemente sobre Obama

BANC CENTRAL

Los supervisores exigen a la banca más capital para afrontar las crisis
Los bancos centrales acuerdan triplicar el nivel mínimo de acciones y reservas.- Las normas entrarán en vigor de forma gradual a partir de 2013

Trichet asegura que la reforma bancaria elimina 'incertidumbre'

Acuerdo para endurecer las reglas de capital de los bancos
Las entidades tendrán que reservar al menos un 7%, frente al 2% actual, para prevenir crisis

Empreses

España dice adiós a su industria electrónica de consumo
El sector trata de reconvertirse con actividades de mayor valor añadido

KRUGMAN

Las cosas podrían ir peor
PAUL KRUGMAN 12/09/2010, versió anglesa en Economics2

Thursday, 9 September 2010

Cartell Commemoratiu

De ECONOMIA

Si no podeu llegir els comentaris de les fotos, esteu convidats a vore-lo in situ.

El cartell que avui publiquem és un reconeixement a tots els alumnes que han participat en les Olimpíades d'Economia independentment del resultat. L'original es penjarà en el Refreshment Stall.
En breu el nostre artista de capçalera, Vicent, ens oferirà un altre en què es retrà homenatge a tots els alumnes que han passat pel Refreshment Stall.

Monday, 6 September 2010

Sachs

El crecimiento en una economía budista
JEFFREY D. SACHS 05/09/2010, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

La verdadera historia
PAUL KRUGMAN 05/09/2010, versió anglesa en Economics2

Friday, 3 September 2010

EDUCACIO

Pegueu una ullada a aquest article, és molt interessant..

Clases a la boloñesa
La implantación este curso del 'modelo Bolonia' abre la posibilidad de acabar con las "clases magistrales". Sin embargo, aún hay profesores y alumnos que defienden este método medieval, anterior a la imprenta
JOSÉ LÁZARO 02/09/2010

Monday, 30 August 2010

KRUGMAN

Aplacar a los dioses de los bonos
PAUL KRUGMAN 29/08/2010, versió anglesa en Economics2

Tuesday, 24 August 2010

Exàmens de setembre

DIJOUS DIA 2:
DIURN E.O.E. 1 i 2 a les 12h. 30m. ECO 1, 15h 30m. NOCTURN 21h. ECO i E.OE.

Sunday, 22 August 2010

KRUGMAN

Atacar a la Seguridad Social
PAUL KRUGMAN 22/08/2010, versió anglesa en Economics2

Sachs

Comprender el 'impasse' climático
JEFFREY D. SACHS 22/08/2010, versió anglesa en Economics2

Monday, 16 August 2010

J. Bradford DeLong

John Stuart Mill contra el BCE
J. BRADFORD DELONG 15/08/2010,versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

EE UU se sume en la oscuridad
PAUL KRUGMAN 15/08/2010,versió anglesa en Economics2

Monday, 9 August 2010

KRUGMAN

Redefinir a la baja la prosperidad
PAUL KRUGMAN 08/08/2010, versió anglesa en Economics2

Monday, 2 August 2010

Empreses

Rianxeira pone en solfa la crisis
La conservera se hace más internacional y crece en España con la marca blanca

CRISI

Un rayo de luz
JOSÉ LUIS LEAL 01/08/2010

KRUGMAN

Adictos a Bush
PAUL KRUGMAN 01/08/2010, versió anglesa en Economics2

Sunday, 25 July 2010

Empreses

Mercadona aligera el almacén
La firma de distribución apuesta por la logística como palanca de las ventas

CRISI FINANCERA

La banca central desflorada
HAROLD JAMES 25/07/2010, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

La ineficaz Reserva Federal
PAUL KRUGMAN 25/07/2010 , versión inglesa en Economics2

Monday, 19 July 2010

BP

¿Algún beneficio del vertido de BP?
KENNETH ROGOFF 18/07/2010

FIFA World Cup

El fútbol y el PIB
CARMEN ALCAIDE 18/07/2010

El Mundial sale rentable a Banesto

Villa y Casillas, los más mediáticos de 'La Roja'
El delantero asturiano ha estado presente en más de 208 páginas y 605 fotografías

KRUGMAN

Pobrecitos consejeros delegados
PAUL KRUGMAN 18/07/2010, versió anglesa en Economics2

Saturday, 17 July 2010

Lideratge empresarial

Las empresas también buscan líderes tranquilos
La dirección de perfil bajo funcionó a Del Bosque y a otros con éxito - El poder blando pilota grupos brillantes; casos conflictivos requieren mano dura.

Bueno pero feo
JUAN MATEO 17/07/2010

Friday, 16 July 2010

Monday, 12 July 2010

CRISI

¿Hay contracciones fiscales expansivas?
GUILLERMO DE LA DEHESA 11/07/2010

El frenazo repentino
ÁNGEL UBIDE 11/07/2010

Krugman & Spain

"Alemania juega un papel destructivo"
Paul Krugman ve posible que Grecia deba abandonar el euro y dañe a España - El Nobel prevé un largo periodo de bajo crecimiento mundial sin creación de empleo

Sunday, 4 July 2010

CRISI

Juego peligroso
JOSÉ LUIS LEAL 04/07/2010

Síndrome del alcohólico rehabilitado
ANTÓN COSTAS 04/07/2010

KRUGMAN

La tercera depresión
PAUL KRUGMAN 04/07/2010, versió anglesa en Economics2

Tuesday, 29 June 2010

Reforma Laboral

La reforma
ANDRÉS GARCÍA RECHE 29/06/2010

KRUGMAN

Ahora y luego
PAUL KRUGMAN 27/06/2010, versió anglesa en Economics2

Sunday, 20 June 2010

CRISI

Más allá de la crisis
Por José Miguel Andrés Torrecillas

Creérselo
ÁNGEL UBIDE 20/06/2010

KRUGMAN

Esa sensación de los años treinta
PAUL KRUGMAN 20/06/2010, versió anglesa en Economics2

STIGLITZ

Regulación financiera y democracia
JOSEPH E. STIGLITZ 20/06/2010, versión anglesa en Economics2

Saturday, 19 June 2010

Eivissa

Pegueu una ullaeta a aquest reportatge.

Una isla con pequeños secretos
Historias de pescadores y piratas. La cara menos conocida de las Pitiusas y sus calas de leyenda

Friday, 18 June 2010

EIVISSA I SELECTIVITAT

Confirmem la EIXIDA per al dimarts 22 a les 11h des de l'Institut.
no oblideu:
*DNI i TARGETA SANITÀRIA.

URGENT
Els alumnes i les alumnes que han superat la selectivitat i vénen a Eivissa, han de presentar la preinscripció per matricular-se en la Universidad a la secretaria de l'Institut el proper dilluns dia 21, sense més dilació, dimarts EIXIM a Eivissa i el termini s'acaba el divendres.
ENHORABONA A TOTS

Monday, 14 June 2010

Desastre ecològic

Lecciones del vertido de BP
KENNETH ROCOFF 13/06/2010, versió anglesa en Economics2

Friday, 11 June 2010

EIVISSA 2010


Esperem que siga l'horari definitiu, pendent de confirmar per Baleària.



EIVISSA


22 JUNIO XATIVA / DENIA / SAN ANTONIO
Salida desde Xativa a las 11:00 hrs y traslado a Denia, día libre para disfrutar del sol y las playas. A las 18:00 hrs traslado al puerto para salir en el Ferrys de la Cía Balearia con destino Ibiza a las 20:00 hrs. Llegada y traslado en autocar al hotel. Reparto de habitaciones y acomodación. ALOJAMIENTO.

23 AL 26 DE JUNIO I B I Z A
Estancia en régimen de PENSION COMPLETA. Días libres que aprovecharemos para disfrutar del sol, las playas, de las instalaciones hoteleras, etc .... Además podremos realizar algunas excursiones facultativas como: Mercado Hippie Es Cana, Vuelta a la Isla en barco, visita a Ibiza y su castillo ..

27 JUNIO IBIZA / VALENCIA / XATIVA
DESAYUNO en el hotel y tiempo libre. El ALMUERZO de hoy será en pic-nic. Alrededor de las 12:00 hrs traslado al puerto para salir en el Ferrys de la Cía Balearia a las 13:30 hrs con destino Valencia, llegada sobre las 18:00 hrs y traslado en bus hasta Xàtiva, llegada y …

Fin del viaje y de nuestros servicios


SERVICIOS INCLUIDOS

• Traslados en autocar Xativa / Denia y Valencia / Xativa
• Billete de barco en Ferrys de la Cía Balearia : Denia / Ibiza e Ibiza / Valencia
• Traslados puerto – hotel – puerto
HOTEL MAR AMANTIS 3 ***
• Régimen: PENSION COMPLETA – 04 NOCHES -
• Seguro de viajes
• Seguro de responsabilidad civil para profesores
• IVA

SERVICIOS NO INCLUIDOS
• Extras en el hotel como teléfono, bebidas, lavado de ropa, etc.
• Cualquier servicio no especificado en el apartado anterior