Thursday 1 April 2010

La Crònica.

El departament d'Economia ha participat en els darrers dies en dos esdeveniments tradicionals en aquestes dates, la conferència sobre qüestions econòmiques que aporta a la setmana cultural de l'Institut i l'Olimpíada d'Economia, que per primera vegada es va celebrar al Campus de la Politècnica.
Des d'aquí agraïm l'esforç que han dedicat els alumnes que han participat, Pablo, Marta, Johnny I, Johnny II, Alejandro i Elisabet, que a més a més ha tingut la deferència de enviar-nos la crònica dels dos actes i per finalitzar la col.laboració desinteressada del nostre company Rafa que ha exercit de guia-correu perquè el dia transcorreguera sense cap ensurt. Sort per a tots, inclosos els seus d'Ontinyent i els de Teresa de Gandia, que com és sabut formem equip.

CONFERENCIA DE VICENT M. MONFORT

El passat dia 22 de Març ens reunirem tots els alumnes que cursem economia per tal d’assistir a una xarrada en mans del doctorat en economia Vicent M. Monfort i Mir, el qual actualment treballa com a director ‘’del Instituto de Estudios Turísticos, perteneciente a la Secretaría de Estado de Turismo ‘’.
La xarrada va consistir en tres parts. Primerament ens va demostrar la importància i repercució del turisme en l’economia espanyola, i va reforçar aquesta convicción citant els tres motius del perque d’aquesta afirmación: per una part el turisme proporciona treball, especialmente a la temporada estival, per una altra augmenta el PIB i finalment gràcies a les divises que ens proporcionen els turistes fem front a les despeses produides per les importacions.
Hui en dia tothom és concient de la importancia del turisme, però saber fins a quin punt depenem d’ell ens va fer reflexionar sobre el que pasaria si aquest es reduira, com realmente esta pasant. Amb aquestes preguntes vam començar amb la segona part de la conferència, la referent a les repercucions que la crisis económica ha tingut sobre aquest sector. Ha sigut sorprenent com les nostres suposicions eren de certes, pero encara més saber quin és el verdader alcans de la crisis en la nostra economia, i sobretot en el turisme, ja que actualment aquesta depén totalmente del turisme estival dirigit principalmet a un tipus de población amb recursos limitats i que sols demanden el sol i platja.
Per aquesta raó també ens explicà a la tercera i última part de la conferència com el Institut de Turisme ha decidit fer una marketing diferenciat per a quatre segmentacions de mercat diferents. Aquesta segmentació s’ha realitzat en tres grups de población: la gent jove, on el vídeo mostraba allò que podia ser més interesant per a aquestos, una família, el poble oriental, especialmente els xinesos, i finalmente la gent major.
Sols em resta dir que gràcies a aquesta conferència vam poder coneixer un poc millor la situaciò actual espanyola i sobretot va ser molt entretinguda.

OLIMPIADA
El dissabte 27 de març tingué lloc l'Olimpíada econòmica valenciana. Aquesta nova experiència va començar a les 8.30 en l'estació de trens xativina. Allí ens reunirem amb els nostres companys, tant del nostre institut com d'altres. L'atmosfera durant el viatge estigué plena d'entusiasme, de revisions d'última hora i sobretot d'il.lusions per compartir aquesta vivència amb els nostres companys. L'arribada a la Universitat Politècnica va ser un poc ajustada, així que tan sols arribar, entrarem a una aula on trovarem molts rostres nerviosos, alterats, emocionats...L'examen durà dos hores i mitja, era un poc complicat, ja que havíem de demostrar les raons de perquè estàvem allí. Una vegada acabada la prova ens esperava una agradable sorpresa: un àpat amb suc de taronja i entrepans entre altres coses.Una vegada acabat l'acte alguns de nosaltres ens quedàrem a la capital per tal d'allargar el nostre dia a València i així gaudir-lo més. Ja relaxats, al sol, fruint del bon oratge, qui diria que acabàvem de realitzar un examen?
Elisabet Sanchis Albert.

Elisabet escrivint la crònica entre acte i acte de la setmana cultural

No comments:

Post a Comment