Thursday 23 December 2010

FAC DE ECONOMIA II

EL PRINCIPI D’UN FUTUR

Enfront l’inici d’una nova etapa. Nou i mitja del matí, sota el cel de la capital valenciana, els alumnes de l’optativa Fonaments i Direcció d’Empresa apareguem (i no per art de màgia) als peus de la Facultat d’Econòmiques de València, on prèviament s’havia establert una cita amb el catedràtic d’economia aplicada En Vicent Soler i Marco, Na Mariluz Marco i Aledo del departament d’estructura econòmica i actual directora de la olimpiada i En Silvio Esteve també del departament d’estructura econòmica.
Aquesta visita, privilegiada per cert, tenia com a objectiu fonamental aclarir els possibles dubtes que sens originen en quant al nostre futur, ja que la decisió que ens toca prendre dins d’uns mesos condicionarà la nostra vida laboral. Tot siga dit, que esperem tindre.
Però abans, i fent cas a la dita popular de: ningú pot ser patriota amb l’estómac buit, férem una visita a la cafeteria. I he de reconèixer que, en conjunt, allò en un primer moment em va sobrecollir, pot ser per la falta de costum i la certesa de saber que l’inici de la nova etapa com a universitària està al girar el cantó.
En acabant ens dirigirem al aula en la que ens esperaven aquestes persones que mostrant-se molt properes a nosaltres ens convidaren a iniciar la xerrada. En primer lloc, ens donà la benvinguda el catedràtic En Vicent Soler i Marco comprometent-se públicament a visitar el nostre Institut . A continuació la directora de l’olimpiada i el coordinador del mateix departament, exposaren tots el servicis que aquesta universitat ens ofereix, així com el nou sistema d’educació superior, que aboleix les llicenciatures, i les transforma en graus i postgraus. També, ens parlaren de l’olimpiada d’economia, la qual es celebrarà a l´Abril i on els alumnes tenen molt que guanyar i poc, per no dir res, a perdre i, a més, és una oportunitat per a preparar-se de cara a a la Pau ja que ens digueren que aquesta prova resultava més complexa que l´examen de selectivitat.
Xerrades com aquesta en la majoria dels casos, ajuden a fer-nos veure des de la perspectiva del mercat laboral quina formació ens afavoreix més sense deixar de banda les nostres preferències.
Cal destacar que la universitat ens ofereix poder cursar la carrera en tres idiomes diferents: valencià, castellà o anglés. La qual cosa ens proporciona a llarg i curt termini majors possibilitats laborals.
A nivell personal he de dir que aquesta xerrada m’ha fet aclarir alguns dubtes, perdre la por a allò desconegut i prendre consciència de que aquest curs es decisiu per a accedir-hi



TAMARA ROSELLÓ

No comments:

Post a Comment