Monday 1 February 2010

VICENT SOLER

Foto datada a meitat dels 90

La Universitat de València està celebrant el procés electoral per renovar el rector que la dirigirà durant els propers anys, i, com és sabut, es presenten quatre candidats: un catedràtic d'Història Medieval, un altre de Farmacologia, la catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat, Maria Antonia Garcia i el catedràtic d'Economia Aplicada Vicent Soler. Resulta un poc inusual que s’hi presenten quatre candidats i, a més a més, que dos d’ells pertanyen a la mateixa facultat, la d'Economia.
En març de 1980, un dels candidats, Vicent Soler, va començar a col.laborar amb el professor que escriu aqueste línies,tot i presentant per a l’alumnat que omplia la sala d’actes de l'Institut, un llibre que ha estat referència en l'estudi de l'economia del País Valencià , Introducció a l'economia del PaísValencià, del qual era coautor. Doncs bé, des de llavors, independentment del càrrec polític que exercira, ha estat Conseller, Vicepresident de les Corts Valencianes... però mai s'ha desvinculat de la Unversitat que ara pretén dirigir i sempre ha tingut un buit en la seua apretada agenda per a visitar els nostres alumnes.
Ha col• laborat amb l’institut des de qualsevol angle… Podem dir que estan institucionalitzades una sèrie de visites, tant la visita a la Universitat, com la visita a les Corts. Cal dir també que, molt abans que això succeira, Vicent, no només ajudava a realitzar aquestes visites sinó que ell mateix era qui les dirigia i explicava en exclusiva per als nostres alumnes, bé el funcionament de les Corts o els diferents itineraris d'Economia o ADE.
En aquest mateix blog també tenim documentació gràfica de la participació de Vicent en l'homenatge que els Departaments d'Economia dels tres Instituts Públics de Xàtiva li van retre a un Mestre de molts economistes valencians, que van beure de les seues fonts i que va ser assassinat per ETA, Ernest Lluch, del qual Vicent era el seu principal deixeble. Va actualitzar el llibre pioner de l'economia valenciana, La via valenciana, del qual Lluch era el seu autor.
Podríem continuar explicant més visites i experiències conjuntes, però, en definitiva, el que volem ressaltar és el seu compromís amb la societat i, més concretament, amb l'educació, independentment del nivel. Per tant, estaríem contentíssims que un col.laborador d'aquest departament arribara a ser Rector de la Universitat de València. Compta amb tot el nostre suport i recolzament.

No comments:

Post a Comment