Thursday 18 February 2010

CRISI




F INE El consumo de las familias vuelve a crecer tras dos años de retroceso
La reducción del gasto público y el hundimiento inmobiliario impiden la salida de la recesión - El Gobierno espera que el PIB se recupere este semestre.

El gasto de las familias españolas crece por primera vez en dos años

5 comments:

  1. me pareix molt be que haja augmentat el gasto public pero odie que sempre que vajen les coses un poc millor, algu diga: eixirem millor al añ seguent, o en "X" mesos millorarem la nostra economia...
    perque sempre es mentira, es a dir, vale ara estem milloran pero dien que anavem a ixir de la crisi a finals del any pasat... i este any mira...

    ReplyDelete
  2. En aquest text anem a comentar diferents aspectes:
    La despessa de les families espanyoles ha augmentat, mentre que les administracions públiques fan menys gastos. Aixó signifca que encara qe les families consumeixquen més en global no ha augmentat el consum.
    Les administracions podem dir que estalvien amb no exposant places fixes, no augmenten els sous etc...
    També la gent inverteix menys en bolsa per por de perdre els diners que aloshores es gasten en casa i no en altres coses.
    La construcció va caiguent pero no tan depressa com anteriorment.
    Al gastar les families més el PIB es modera perque al nosaltres comprar s'haugmenten els beneficis per aixó no significa que tot estiga bé. Segons el Ministeri d'economia anirem fent unes millores poc a poc.
    En l'article no es previsible que la caiguda del PIB siga major ja que l'activitat privada respecte la pública augmenta les despesses.
    Campa diu que continuará el paro ecara que diu que a mig d'any hi haura un poc més de treball.

    Eladia Cerdà i Estefania Ribera

    ReplyDelete
  3. javi ordiñana
    ya era hora muntara el consum d les families, aixo es bona señal ya que vol dir que les families tenen mes poder adquistiu.
    Aço per a mi es un pas per a eixir de la crisis, encara q stamol mal tot poc a poc anirem eixint

    ReplyDelete
  4. aquest fet de que munta el consum es molt bona señal per tal de eixr de aquesta crisi qe ens afecta cada dia.
    ademes pense qe aço es un sintoma del proces de recuperacio economica.. i crec qe aquest es un pas molt important per tal de que es recupere l'economia española. Encara que aquest proces de recuperacio portara un llarg periode de temps.

    ReplyDelete
  5. com podem observar en les dues gráfiques la baixada del PIB i de la demanda externa i nacional va començar a baixar a partir de l'any de 2008, peró es pot observar tambe una crescuda d'aquests dos fets a mitjan any 2009 fet positiu per a la millora de la nostra economia i l'intent d'eixir de la crisi, també comentar que la muntada de consum de les families es un gran fet per a inentar eixir d'aquesta mala situació economica que pateix el nostre país, jo al igual que norberto pense que es un gran pas per eixir de la crisi, i que grácies a fets com estos en un futur, espere que no molt llunya conseguirem eixir d'aquesta crisi.

    ReplyDelete