Sunday 21 February 2010

Krugman

Tácticas de intimidación fiscal
PAUL KRUGMAN 21/02/2010, versió anglesa en Economics2

2 comments:

  1. Aquesta noticia ens parla del déficit public que pateix EE.UU. Mentre que a espanya aquest fet a causat preocupacio, en EE.UU s´ha mantingut la calma (les emissions del estat es continúen comprant,no s’ ha perdut confiança……….). Per a Krugman, la intervencio del estat ha estat vital per a evitar la perdua de confiança i de poder del mercat.Encara que el govern america ha sortit a defendre institucions privades amb els diners del contribuyent ( cosa rara en america…….), per a Krugman aquesta mesura no ha sigut suficient.
    Pero aquestes mesures es tenen que acabar en la crisis s’ acabe i llavors, el govern deura reduir el déficit public.
    Finalment per a Krugman lo preocupant de la crisis no es el déficit, sino el atur que es el que afecta realment al poble , i per solucionar aques problema no s’esta fent res.

    Aquest text reflexa clarament la ideología de Krugman i jo estic d’acord amb ell el tipues de déficit que te EE.UU o Espanya no es un problema, ja que aquesta es la funcio dels governs en época de crisis,augmentar la despesa publica.
    Pero el problema mes important i difícil de resoldre es l’atur.

    ReplyDelete
  2. Aquest text és una clara denúncia al sensacionalisme periodístic, que ha provocat la pèrdua de confiança de milions d'americans. Però no ha sigut sols el caràcter ambicios dels mitjans de comunicació els creadors d'aquesta desconfiança en el govern de Barack Obama, sino que els propis polítics, membres de l'oposició, han alimentat aquest pànic al deficil nacional, en un intent d'acabar amb la imatge del nou president. Aquest punt em fa enrecordarme de la actual situació espanyola, on l'oposició demana mesures inmediates contra la recesió en que ens trobem i a l'hora posa obstacles a qualsevol proposta ixida del govern central.
    Amb la crisis del 29 els governs es van adonar que calia donar una empenta a l'economia, en contra dels fonaments del capitalisme, ja que com desgraciadament vam poder comprovar el mercat tarda massa a curarse ell mateix i en alguns casos podria tardar décades, aleshores, per que hi ha qui s'oposa a que l'estat gaste part del seu presupost en millorar l'economia? En la meua opinió si es vol reflotar l'economia d'un pais els ciutadants d'aquest tenen que poder treballar, ja que sense sous entre altres moltes coses no es paguen impostos directes i aixo SI que repercutirà en el dèficit presupostari.

    Elisabat Sanchis Albert 2ªbatx A

    ReplyDelete