Sunday 23 May 2010

KRUGMAN

¿Se avecina una década perdida?
PAUL KRUGMAN, versió anglesa en Economics2

1 comment:

  1. Aquest article ens parla sobre la situació econòmica actual dels Estats Units d’Amèrica front a la resta de mercats del món. Experts ens advertixen, que encara que molts governs están intentant posar en marxa diferents plans d’eixida per poder sortir de la crisis quan més prompte posible, la inflació se’ns tornarà a presentar per sorpresa i en conseqüència tornaràn a muntar els preus i hi haurà més venta d’actius. En cuant als milions de treballadors que es tròven desempleats, cada vegada, encara que molt a poc a poc, ja comencen a ser-ne menys. En cuant a la comparació que fa amb el model polític Japonés, pel que tinc entés el que va fer la nació fou precisament el que ell diu: baix creixement (negatiu), molts desempleats i llargs dèficits que sòlament han fet que es porte a cap un país zombi i perdut. A més, la contínua muntada i baixada del tipus d’interés als Estats Units, ha provocat l’augment del pesimisme dels inversors estadeounidens en cuant al futur de la recuperació econòmica. També, podem anomenar com a pesimista la situació que se’ls presenta en davant la gran caiguda de l’inflació, el seu valor més baix en dècades. En fí, una situació econòmica amb notícies gens agradables i sobretot preocupants que es deuen d’evitar ràpidament amb solucions eficàcies que s’enfronten al perill.

    Pel que m’he pogut informar, altres personatjes importants de l’economia declaren aquest article com un certificat de “mort” del neokeynesianisme, que no es ni més ni menys que una escola dels paradigmes que han sigut més visibles de l’economia en les últimes dècades.

    Articles com aquest que ens parlen i demostren la posibilitat de patir una nova dècada perduda, ens fan pensar que s’ens aproxima sense cap tipus de dubte alguna cosa pitjor que no es sòls una dècada.

    ¿Arribarem a veure a molts españols disposats a llevar la pols de les maletes dels seus pares i avis per tornar a emigrar a algún país que s’estiga recuperant d’aquesta profunda crisis millor o més ràpidament?

    ReplyDelete