Thursday 13 May 2010

EUROCRISI

El recorte español está a la altura de los más drásticos de Europa
La mayoría de los países de la Unión Europea superan el 3% de décifit.

Zapatero da un vuelco a su estrategia con un recorte de sueldos públicos sin precedentes
El presidente del Gobierno reduce un 5% el salario de los funcionarios, congela las pensiones de 2011, recorta el gasto para dependencia y elimina el 'cheque-bebé'.

La semana en que la crisis griega llegó a España
Los problemas de los países periféricos fuerzan la creación del Gobierno económico de la UE

CCOO y UGT garantizan movilizaciones y mantienen su amenaza de huelga general

El 'entierro' de las políticas sociales de Zapatero

El Gobierno se plantea qué hacer con los que más ganan
Chaves apunta a medidas "a corto plazo" sobre las rentas altas, mientras Salgado responde que aún no hay "nada sobre la mesa

7 comments:

  1. sandra sanchis16 May 2010 at 17:03

    jo pense que antes de congelar les pensions i de rebaixar el 5% el salari dels funcionaris publics,tendrien que agafar unes altres medides per a rebaixar el deficit public com per ejemple rebaixar les subencion als partit politics, rebaixar els salaris de tots els alts carrecs dels ajuntamen , de les comunitats autonomes....
    jo pense que no es just que els empleats publics tinguen que aguantar eixa reduccio del 5% dels salaris perque son treballadors al igual que totes les altres persones, jo pense que si la cosa esta tan mal tindrien que ajudar tots els treballadors daquest pais, aixi la reduccio seria menor i no es notaria tant en els salaris.perque que jo recorde cuan la economia del nostre pais anava be no els aumentaben el 5% els salaris.
    tambe crec que el govern arriba tart amb les medides per a rebaxar el deficit public, perque si les havera fer abans no tindriem ara que soportar tot els que ens ve damunt.
    i tambe el cheque bebe ja no es cobra des del 2009 i no se perque diuen que es deixara de cobrar al any que be si ja fa quasi un any q no es cobra.
    sandra sanchis egea 1 batx A

    ReplyDelete
  2. Em pareix bee qe rebaixen el 5% als funcionaris ja qe ells tenen la faena fixa i suposa un xicotet esfors comparat en aquells qe no tenen la faena fixaa!!

    ReplyDelete
  3. Angel Fernandez19 May 2010 at 22:48

    es una mesura que afecta a tots els funcionaris, que em part està be per a recollir diners.. pero que en la meua opinió el primer que deurien de fer els politics, es rebaixar-se el seu sou, i principalment els salaris vitalicis que tenen, que es pasen la vida cobrant dels nostres impostos per aver format part del govern. tant que es preocupen per E`panya i necessiten diners, que es rasquen ells la butxaca!!! i no claven ma dels demes! que lo unic que fan es mirar-se el melic!!!

    ReplyDelete
  4. Les importants mesures adoptaes per el gobern indiquen que visguem en un mon globalitzat. Si fa uns mesos Zapatero insistia en que no obrien recortes per a ixir de la crisi, no mes ha fet falta que el mercat bursatil haja sufrit una setmana de baixades i rapidament la UE li ha exigit al gobern español que prepare mesures per a reduir el deficit actual del 11% i baixarlo fins el 3% abans del 2013. Les consequencies de este cambi radical en la politica del gobern son un enfrentament amb els sindicats i segurament un elevat cost politic en les proximes eleccions. De totes formes estes mesures segurament son valides pero arriben un poquet tart i a més son escases en quant al augment fiscal amb les rentes més altes.
    Al final com sempre en totes les crisis els sectors populars que no l´han generat son els que realment la van a patir.


    Rebeca Llopis

    ReplyDelete
  5. Aquesta mesura de rebaixar el sou als funcionaris un 5% no hem pareix molt bé, ja que ells no deurien de pagar aquest pato, sino els ministres. Ademes, com ja sabem, els ministres tambe s'han rebaixat el sou un 15% encara que jo crec que se'l deurien de rebaixar mes ja que si se'l rebaixaren un tant percent mes es notaria el canvi molt considerablement, ja que tenen un sou molt elevat visguent España la situacio que esta visguent.

    *** ELOY SOLER ***

    ReplyDelete
  6. Abans de rebaixar el sou als funcionaris un 5%,crec que s'auria de tenir en conter i analitzar-se tot el que suposa i si servirà per a molt o que...al igual que el voler pujar els impostos a la gent amb un poder adquisitiu alt.Estic d'acord amb Eloy en que encara que s'agen rebaixat el sou un 15%,deurien de baixar-se'l més,ya que tenen un sou elevadisim i crec que amb un sou inferior podrien portar una vida normal i seguir endavant com la majoria del españols,que amb molt menys i com poden,consegueixen seguir endavant...


    Elsa Soriano

    ReplyDelete
  7. Respecte a la medida de reducció del sou dels funcionaris en un 5%, em pareix una medida acceptable tinguent en conter que els funcionaris son les persones amb més seguretat en el seu lloc de treball.I, per tant, deuen ser els primers a posar el seu gra de arena per a eixir de esta situació.Però Mes dures em pareixen les reduccions a la jubilació, pensions, cooperació al desarrollo i inversió pública. El Gobern ha pasat de un discurs en defensa dels drets humans, de els valors mundials i dels més pobres, a un monólogo "ombliguista".

    azahara gandia!!!2n batx A

    ReplyDelete