Sunday 16 May 2010

KRUGMAN

No somos Grecia
PAUL KRUGMAN 16/05/2010, versió anglesa en Economics2

10 comments:

  1. joan penades soler17 May 2010 at 18:20

    Aquest text fa un analisi de l’estat economic de grecia i EE.UU., i fa una comparacio d’aquestos.per a krugman la crisis grega esta siguent un dels argument per als retractors de la reforma sanitaria, ja que segos ells la reforma comportaría un futur com el greg.
    Pero krugman diu que aixo no es posible, i que aquest argument no es valid ja que EE.UU. no es grecia.aixo es un fet que el podem contrastar per les següents explicacions:encara que el déficit presupostari exapressat en % en el PIB es paregut en els dos paissos,el tipus d´interes en els bons de l’estat gregs es molt mes elevat que el america, aixo es degut a que la confiança en grecia es molt baixa i aquesta te que donar algún reclam com per exemple oferir un rendiment mes alt per a animar als inversors a comprar.
    La diferencia en els bons de l’estat entre grecia i EE.UU. ve donada per: en primer lloc, la deuda publica de EE.UU. es molt mes baixa que la grega,encara que podría estar millor si no s’haveren baixat els impostos als rics i no s’haguera entrat en les guerres de Orient Proxim.
    Per altra part els preus i costos que tenia grecia, sumat a que te el €,ha provocat una inflacio exagerada, que si grecia no estaguera en el euro podría solucionar facilment amb una devaluacio de la moneda, pero com que no es aixi, a grecia se li planteja un periode dur de deflacio i creiximent zero o nul.
    Aquest fet de tindre una moneda propia krugamn el compara amb regne unit, que tambe esta en una situacio económica complicada, pero al tindre moneda propia te la situacio mes fácil.

    Aixi doncs queda demostrat que EE.UU. no es grecia.
    Pero quin es el problema que te EE.UU?.els retalls d’impostos en l’era bush poden comportar un problema presupostari a llarg plaç.
    Per altra part l’augment de la despessa publica, implica la necessitat de imposar altra volta aquest impostos .
    Per a krugman una altra posibilitat per a evitar el problema pressupostari a llarg plaç es dur a terme la reforma sanitaria que proposa obama.
    Aquesta mesura a tingut molta oposicio pel fet de que estats units es un país massa capitalista.aixi doncs per a krugman evitar futurs problemas pasa per la reforma sanitaria i una posible pujada de impostos.


    Per a mi la situacio de grecia no nomes a sigut bona per als reaccionaris de la reforma sanitaria, sino tambe per a els especuldors que ara es posaran les botes amb l’alt tipus d’interes en els bons de l’estat grecs.
    Per altra part, a mes de la “bona situacio económica que te EE.UU front a grecia no es l’unic aspecto que els diferencioa, sino que per a mi tambe es important el pes internacional que te cada u i el que representen.es a dir , si caiguera EE.UU significaría la caiguda del sistema mes capitalista del mon i la caiguda del gran líder mundial, fet que crearía una situacio de barbarie.
    Finalment la reforma sanitaria no nomes deuria aplicarse per motius economics, sino que tambe es deuria fer per motius etics i morals.
    EE.UU deuria anar abandonant aquest sistema capitalista que ens porta a crisis cicliques i tindria que pensar en un sitema mes keynessia, per a tindre un major benefici social.

    ReplyDelete
  2. J.ORDIÑANA
    esta clar q no sigem grecia, ja que la nostra economia esta millor que la de grecia, i tot pareix indicar que no acavarem igual que ells ja que esta augmentant el consum i ara que be el istiu baixa el numero de parats

    ReplyDelete
  3. La crisis actual de Grecia está fent que algunes persones afirmen que Grecia podría ser en un futur com Estats Units. Pero la realitat no es “cega” i es evident que aixo no podría pasar per diversos motius. En primer lloc, encara que ambdos paisos tenen defícits presupostaris elevats, el mercat en cadascun dels paisos es diferent ja que el tipus de interés de Grecia es més que del doble que el de Estats Units. Aleshores els inversos financers veuen un risc invertir en el mercat grec. Pero perque pasa aixó? Perque Estats Units ha entrat en la crisi amb un deute molt menor que Grecia; i a més, perque té la capacitat de eixir pronte de la crisi gracies a les mesures expansionistes adoptades per Obama que en pocs anys disminuirán el déficit existent.
    Per contra, Grecia esta sumergida en un “pou sense ixida”…per una part, ja no disposa de moneda propia per la qual cosa no pot recuperar la competivitat que tenia; i durant molt de temps estará aixina a no ser que s’empren mesures com recorts presupostaris….

    ReplyDelete
  4. Angel Fernandez18 May 2010 at 19:57

    La crisis que està patint Grecia està generant opinions, com per exemple que pot aplegar a ser com EEUU. Pero està clar que no, primer perque el mercat es diferent, ja que el interés de Grecia es el doble que el de EEUU, i perque Grecia amb l´euro, està sofrint, pero si tingera la seva moneda, ara podria estar en un millor moment economic. I Estats Units prendrà mesures que disminuiran el dèficit i ixiràn promte de la crisi

    ReplyDelete
  5. Aço qe esta pasant en grecia a clavat la por en el cos a molts paisos qe estan patint aquesta crisi en molts llocs del mon. Pero es evident qe lo que esta pasant en grecia no te el perqe de pasar en altres paisos.. ia qe cada pais te diferents maneres per a fer front a la cris i no perqe li estiga pasant aso a a grecia ara tinga qe pasar en mes paisos de la resta del mon.

    ReplyDelete
  6. Aquest text ens parla sobre la situacio que esta visguent Grecia amb la crisi economica, ens intenta fer unaq comparacio amb la situacio que esta vivint-se a EEUU, pero els mercats de l'un i de l'altre son molt diferents. Grecia no viuria aquesta situacio de crisi si la seua moneda no fora el Euro, ja que al igual que el Regne Unit amb diferent moneda obte prestamos al tipus de interes molt baix. En definitiva, aci a España no podem comparar-nos amb la situacio que esta vivint Grecia ja que les nostres prespectives fiscals son molt millors enfront aquesta crisi.

    *** ELOY SOLER ***

    ReplyDelete
  7. En aquest article de Krugman es fa un analisi a l'estat de l'economia de grècia i també a la dels estats units fent una comparacio entre aquestes dos degut a que el % de defici del PIB d'aquests dos paisos en nombres reals es comparable pero be asi es on ens em de fixar degut a clar clar tots podem dir EEUU no es grècia, doncs si tenim rao pero no esta tot sols en dir-ho, si nó en demostraro i per ami el tex dona una de les raons en mes pes per a l'economia i en concret per al sistema finançer i aquesta raó es la CONFIANÇA. Per que dic aço? be per que pel que fa als temes economics tot está basat en la confiança i com en aquests moments la confiança a l'estat grec es practicament nul.la aço a fet que puxen molt els nivells dels interesos del bons de l'estat i açi es on es troba la major diferència entre EEUU i Grècia per ami. Açó com tots sabem sols portará a un lloc a que com diu el refrany: Els rics daca vegada mes rics i els pobres cada vegada mes pobres. Es a dir que la gent amb dines, ja siguen especuladors o no vam a traurer un bon ''grapat de duros'' a l'estat grec per que es gent que te suficients diners per a invertir en bons de l'estat grec i aquestos hui en dia donen molt interessos.

    ReplyDelete
  8. En el retall de premsa de krugman podem veure una comparativa de les economies de grecia i EEUU.Per a mi es un error fer aquesta comparacio entre els dos paisos ya que un (EEUU) es una superpotencia mundial mentre que grecia es dels paisos menys desenvolupats de la Unio Europea,doncs per comentar el text que hem llegit cal dir que grecia va fer una politica de despilfarrament en epoca de bonança i ara que esta en grans apurs economics i financiers a tengut que demanar ajuda a la resta de membres de la Unio Europea per no ser el primer pais de la epoca actual en declararse en quiebra.La situacio de EEUU per contra es molt diferent perque a pesar dels seus problemes economics es autosuficient per a resoldre aquesta situació,es a dir,sols el fet de tindre de president com Obama a donat una gran confiança al mercat financer,a mes a mes les mesures que a adoptat el seu parlament han segut un encert i la economia de EEUU ya esta en numeros positius mentre que les mesures adoptaes per grecia han segut un fracas absolut i han tengut mala fe per voler enganyar a la resta de la UE amb analisis i balanços falsos que no reflexaven la realitat financiera del país.Amb aquestes reflexions arribe a la conclusio del comesament d'aquest comentari de text i es a dir aquestes dues economies no son de cap manera comparables l'una amb l'altra.

    ESTEFANIA RIBERA

    ReplyDelete
  9. azahara gandia26 May 2010 at 22:38

    En les últimes semaeas han proliferat les comparacions entre la situació de la economía española i la griega.Es cert que els dos estats connten amb un déficit públic abultat (en el cas de Grecia un 12,7% del PIB en 2009 i en España un 11,7% en el mateix ejercici). Este ingredient fa que estes dos economíes depenguen a lhora de la financiació internacional, pero aixo no significa que els seus problemaes i els seus retos siguen els mateixos.

    La crisis actual de Grecia está fent que algunes persones afirmen que Grecia podría ser en un futur com Estats Units,pero es evident que aixo no pot pasar, ja que el mercat en cadascun dels paisos es diferent.El tipus de interés de Grecia es més que el de Estats Units,i aixo es degut a que E.U han entrat en crisis contant amb un deute molt menor que al de grecia.

    ReplyDelete
  10. En este artículo se comparan las situaciones económicas de Grecia y Estados Unidos, ya que hay quien dice que la Grecia de hoy será el Estados Unidos de mañana, pero evidentemente esto no puede ser asi. Primero porque aunque estos dos países han estado soportando déficits presupuetarios muy élevados sus mercados son muy diferentes, ya que el tipo de interés de los bonos de Grecia dobla al de EE.UU. Otro motivo es el hecho de que la deuda con la que ha entrado Grecia en la crisis es mucho mayor que la de EE.UU, y además Estados Unidos tiene un camino mucho más depejado que el de Grecia para salir de la situación en la que se encuentra.

    ReplyDelete