Monday 28 February 2011

IPC

La gasolina sitúa la inflación en su nivel más alto desde 2008
El IPC marca un nuevo máximo del 3,6% empujado por el encarecimiento de los alimentos y los carburantes.

La inflación media de la zona euro se sitúa en enero en el 2,3%
Los mayores incrementos se producen los precios del transporte, la vivienda, el alcohol y el tabaco.

La inflación se dispara al 3,6% por la subida de los carburantes

Carburantes y alimentos suben la inflación tres décimas

8 comments:

  1. La crisi a nord Àfrica ha suposat una important pujada del IPC, aquest ara es troba en el seu màxim, aço s’ha degut a la pujada dels aliments, les begudes no alcohòliques i del litre d gasolina, que ja esta sobre l,3 €. Aquesta pujada situa aquest mes de febrer amb el IPC mes alt desde el mes de octubre del 2008, quan també es trobava al 3,6%.
    Al igual que el IPC el IPCA també es troba en un momento de pujada continua, i en cas de continuar així el mes de març també serà el mes més elevat desde octubre del 2008, quan el IPCA estaba al 3,6%.
    Un dels factors principals d’aquesta pujada es el conflicte a Libia per el règim de Gadafi, ha significat un augment excessiu del barril de petroli, ni mes ni menys que desde el mes de gener d’aquest mateix any fins als dies de hui a augmentat 16,94 dolars.
    El Gobern espanyol com a primer mig per a estalviar carburant ha baixat la velocitat màxima a les autovies i autopistas de 120 a 110km/h.

    Alex Ibañez 2batx A

    ReplyDelete
  2. No passa res!!!
    a partir del dia 7, no gastarme gens de gasolina, perque com anem a anar a 110km/h no anem a consumir-ne. en fi vergonyosel que fa aquest govern amb les normes; amb Rubalcava i el president de la DGT Pere Navarro.
    1- dificulten l'acces de l'adolescent al ciclomotor; conseqüencies: factoria yamaha en barcelona, dedicada a la fabricació de MBK (marca auxiliar a yamaha) y les Aerox, tancada y la gent no s'ensenya a conduir peruqe no apren amb el ciclomotr. un exemple es que la gent que du cicomotor despres aprova amb menys practiques i amb major percentatge el carnet del cotxe.
    2. prohibeixen montar accesoris de marques auxiliars(puig, barracuda...) de complements per a motocicletes perque diuen que que es "tunning". els complements són, desde ficar soports per a les maletes, protectors per al motor, ficar una cupula a una "naked" desacrenda, cambiar una maneta de freno/embrague i que no siga l'original...
    3. Practicar una política anti-moto, amb pujades d'impost de matriculació per grams de CO2, en cuant els cotxes en produeixen molts més. Ficar traves per a arreglar el trams negres, ficar biondes als guardarraíls, etc.
    4. la última es la que tots coneguem. la de baixar la velocitat màxima permesa en autovía de 120 a 110 amb l'escusa del petroli. Algú so creu? hui en dia, els cotxes a 120 en 6ª el cotxe s'ofega a no ser que el conductor siga molt fi i tinga un tacte exquisit en la conducció per a no xafar l'accelerador ja que el cotxe s'apaga perque hi ha que anar al relanti. en Barcelona sa vist, entrant a 80 hi ha més contaminació que a 120. En definitiva, que els cotxes actuals estan fets per anar a una velocitat de 130/140; per a ser eficients. per altra banda, la seguretat: quan vas a 140 estas concentrat a 110 no hi ha concentració per la seguretat dels cotxes, si algu no seu creu que mire les estadistes d'Alemanya, hon la velocitat es lliure; i Espanya. Inclus pilots de F1 com F.Alonso, sempre defensant les mesures de seguretat de la DGT, ho han criticat.
    Si, la DGT encapcelada per Sr. Navarro (Senyor??? ho dude) fica radars recaudatoris, limits de velocitat de l'edat de pedra, no mante be les carreteres, ens fica excuses per recaudar més; utilitzant la contaminació i el consum. Doncs que eliminen els cotxes oficials, que es desplacen en transport públic. d'asi poc hi ha eleccions i fa 3 mitins en un dia; que gasten l'AVE per a desplasar-se i no cotxes oficials; igual que fa el presuden de Cantabria, Miguel Angel Revilla.
    MENYS RECAUDACIÓ sr. pere Navarro i més seguretat i formació als conductors.
    CESE DE PERE NAVARRO!!!!! Aço es impresentable, vergonyos; i molta getn encara els defen diguent frases com "mira ixos delincuents, els motoristes, sempre fent carreres". encara ens pasa poc, tinguem el que ens (alguns) mereixem.

    ReplyDelete
  3. La situación que están atravesando los paises del norte de África está siendo crítica tanto para ellos como para el resto del mundo, ya que son unos de los más importantes a la hora de aportar petróleo a los demás. Para estos paises que se encuentran en esa situación porque están luchando por su libertad, lo único que quieren es conseguirla, pero los políticos de los paises que necesitan su petróleo, solo esperan que pase rápido para que la sitaución del IPC no se les vaya de las manos dándoles igual los intereses de los que se lo aportan.
    La principal causa de la subida del IPC ha sido el incremento del precio de los carburantes y lubricantes y de los alimentos y bebidas no alcohólicas.
    Las medidas para intentar que esta subida no perjudique tanto como se cree, no se han hecho esperar. Por eso, van a reducir la velocidad de 120 km/h a 110 km/h. Dicen que así, a parte de reducir el consumo de combustible, se contamina menos. Si esto fuera tan efectivo y les preocupara de verdad el cuidado del medio ambiente, también tendrían que poner límites a la hora de consumir electricidad o agua.

    Lo único que yo veo es que cada uno intenta salvarse como puede y aparentar demasiado. Demasiado hipocrita hay suelto...

    Paloma Fillol Valiente
    1º Bat A

    ReplyDelete
  4. Desire Vidal Perez 1ºBat A1 March 2011 at 16:31

    En este articulo se nos cuenta como los paises mas desenvolupados intentan extraer el petroleo de los paises de Africa sin importarles la situacion en que estan, todo por culpa de la subida de el IPC.
    El augmento esta provocado mayoritariamente por la subida de los precios de los combustibles, alimentos y bebidas no alcoholicas.
    Aunque ya hayan puesto en marcha algunas medidas yo creo que muchos no haran caso de lo que se les dice y haran lo que quieran.

    Desiree Vidal Perez
    1ºBat A

    ReplyDelete
  5. En l'actual situació espanyola, després de la reccessió España esta tornant a augmentar lIPC respecte a anteriors anys.Els sectors en els que mes a augmentat l'IPC foren el transport, la vivenda, les begudes alcoholiques i el tabac.
    Actualment la roba, les comunicacions, la cultura i el oci es tenen un increment molt baix

    Com en el creixent del PIB, la infració dels preus a Alemanya va en augment, a diferencia dels paissos que no pertanyen a la unió monetaria, en els que la infració a baixat.
    Finalement concluiré diguent que païssos com Rumania, Estonia o Grécia van augmentar l'IPC, així el poder adquisitiu dels habitants dels països disminuïx provocant una disminució en la compra i venda de productes.
    PDD:SARA CARDONA DIAZ 1R BATX A

    ReplyDelete
  6. La principal causa de la subida del IPC ha sido las revueltas de los paises del norte, ya que estos paises son los primeros en cuanto a la distribución de combustibles y por estas revueltas han subido el precio de estos y esto nos afecta a todos.No obstante, el gobierno español ha tomado cartas en el asunto y a reducido la velocidad maxi de lo vehiculos a 110km/h, para así(segun dicen ellos)reducir el consumo de combustible.
    Yo creo que la reduccion de la velocidad permitida es un tapadera para ganar mas dinero a causa de las multas por exceso de velocidad.
    Jose Garcia 1BAT A

    ReplyDelete
  7. Actualmente él precio del barril de petróleo está en unos precios muy elevados, debido a las revueltas e incertidumbres que se están viviendo en el norte del país Africano que ha producido un aumento de los precios de de los carburantes y lubricantes y de los alimentos y las bebidas no alcohólicas y también a la difícil exportación del crudo a países que no disponen de él como por ejemplo España.

    El gobierno español quiso adelantarse al problema y hacer frente, reduciendo la velocidad de 120 Km/h a 110 km/h, ya que así el consumo de carburante disminuye (15 % gasolina y 11% diesel).

    Neus Torregrosa Orts (1 bat A)

    ReplyDelete
  8. ALBERTO SEGARRA SANZ 2BAT-A

    La crisis nord africana ha provocat una important pujada de l´IPC, que a dia de vui es troba en el seu màxim.Ha pujat tant la gasolina com els alimentes tant sólids com líquids.
    Esta clar que la situació que es viu a Libia ha contribuit en gran mesura a aquesta pujada però esque l´estat espanyol... que fa l´estat espanyol?? YO TEU DIRE..
    Pren la mesura de reduir en 10 km/H la velocitat dels automovils amb l´objectiu de reduir el consum de gasolina,repetisc, reduir el consum de gasolina no el nomre de victimes mortals en accidents d´automovil .Al final els de PP hem faran creure que les polítiques tant econòmiques com de qualsevols altre àmbit que du a terme l´estat son meres improvisacions.
    Doncs bé, com diu Alonso i jo comparteixc la seua opinió hi ha mesures eficientes si el que es vols es reduir el cosum.
    Per contra , si que hem parix be aquesta nova política que ha eixit ara a la llum i que es basa en que l´estat vol rduir el consum de llum diurn en tots els municipis en general mitjançant el canvi de les bombetes que s´utilitzen actualment per unes de baix´consum.Això és una bona idea i no la boba anteriro-

    ReplyDelete