Sunday 10 April 2011

STIGLITZ

Jugar con el planeta
JOSEPH E. STIGLITZ 10/04/2011,versió anglesa en Economics2

3 comments:

  1. Jugar amb el planeta?
    si, ho estem fent hui, ahir i ho seguirem fent.
    Que fem per a causar aquest joc?
    Contaminació, centrals nuclears, guerres, destrosa de la natura, i mils coses mes, que no ens adonem, però estem fent molt de mal, no sols a nosaltres, sino també al nostre planeta.
    Sí, podem pensar que moltes d'aquestes coses que estic diguent com a males, ens serveixen, ja que, a qui no li serveix un coche? si no, com ens tranportariem? o.. les centrals nuclears, gracies a elles tenim llum a totes les cases i a tots els llocs,sí, però que no ens adonem que aquestes coses sols fan que mal al planeta?
    En aquest cas, les centrals nuclears, en teoria son construides per a soportar cualsevol cosa, per a ser útils i no causar-nos problemes, però, i si pasara algo? Doncs jo crec que la resposta es Japó.
    L'aigua contaminada, persones arrisgant la vida per a tindre en alerta la central, càncer, menjars contaminats, i més càncer. I davall d'aicó resultats que no es donen a coneixer, un futur que no savem que pot pasar amb aquesta central i les seues radiacions, però es clar, que res bó.
    Aleshores, és eixe el futur que volem tots? No crec que la resposta d'algu concient siga que si, per tant, perque seguim jugant amb el planeta?

    Aso deu d'acabar ja.

    ReplyDelete
  2. Alberto segarra sanz 2BAT-A

    Com molt acetadament diu MARX, qui en aquest mon domine la infraestructura ecòmica dominara la superestructura jurídica.Mexplique.Els grans empresaris, els grans inversors, en definitiva els grans propietaris de capitals son els que dominen la infraestructura i sobre aquest domini es crea una superestructura formada per l´estat,les lleis,les modes,l´art etc.Perque com es evident tots sabem que els estats son dirigits pels grans empresaris creen les lleis baix les seues influències.Doncs be, les grans propietaris de capitals i dominadors de la infraestructura han creat per a la superestructura en la que vivim, un mon basta en la economia de consum la qual, es clar, els afavoreix a ells en gran mesura ja que amb l´ampliació del consum ells aconsegueixen majors beneficis.Aquesta mena de entramat en la que sols juguen uns petits afrtunats i que es basa en l´economia de consum no pensa per a res en el nostre planeta ni en la seua sostenibilitat.Una economia de consum arrasa am tots els recursos natruas i per tant destrueix el planeta, com passa hui dia.La solució, es desenvolupar una economia sostenible,la clau, crec jo,per a que aquest mon siga com esta.Tot depen de que els que dominen la infraestrucutura implanten a la superestructura una economia sostenibe i gracies a deu s´esta fen encara que poc a poc, i es basa en la evolució cam a una tecnologia que sapia aprofitar les energies renvables i que sapia reduir el seu consum.

    ReplyDelete
  3. Els essers humans fan del planeta el que volen, és a dir, han creat moltes centrals nuclears, hi ha hagut i hi ha molta contaminació de tot tipus, és a dir destrosem la natura, la modifiquem i tot açò poc a poc el planeta eu tornara en la nostra contra haguent catastrofes naturals, que amb este any ja han hagut unes quantes. Però, tant les centras nuclears, com altres coses, gracies a elles podem tindre una vida més fàcil i viure millor, tinguent llum, gas, electricitat...
    Per exemple les centrals nuclears, estan contruides i formades amb molta seguretat, però si haguera algún accident, que ja ha hagut les consequencies no serien gens bones, i amb açò provocaria moltes morts de persones per la radiació i clarament hi haurien moltes enfermetats.
    Així que tenim que tindre molt present sempre, les consequencies que poden tindre aquestes coses que a ningú li agrada, per aixó si la gent no ho vol, te que deixar de juegar tant amb el planeta.

    ReplyDelete