Quiebra moral de la economía de mercado
Si la política no recobra su autonomía frente a los mercados financieros y la sociedad no es capaz de manifestar su indignación, no habrá límites a la especulación, la volatilidad financiera y la desigualdad
ANTÓN COSTAS 18/04/2011
Aques text parla de que els arguments economics no demostres les causes del desastre de la economia en aquest moment. Apart de la crisi economia hi ha una abaixada de moral del nou capitalisme que va fracasar en els anys huitanta del segle passat.
ReplyDeleteSi agafem a broma aquesta abaixada de moral no podrem saber mai les raons de la crisis economica. Y per tant tampoc vegem els destrosos que deixa. Es vergonyos veure com s`utilitas el argument de too big to fail per a justificar el rescate public dels bancs.
Per a entendre la fallida moral es necesari entendre la etica de la economia, basats en els valors de la confianza, en la justicia etc.
Els economistas ofereixen cuatre explicacions :
1-.atribuida a la bambolla del crédito i els rics dels errors que han suposat la desregulació financera que va propiciar la desaparició del vell model de banca.
2.- se centra en els 'errores' d'una prolongada política de baixos tipus d'interés practicades als Estats Units y Europa.
3. -es fixa en els 'desequilibrios globales', que van fer que alguns grans exportadors de manufactures.
4.- vincula la bambolla de crèdit i la bambolla immobiliària amb la desigualtat. Incapaços de fer-li front per mitjà de polítiques redistributives, els Governs haurien utilitzat el crèdit barat i les polítiques de desgravació a la vivenda per a compensar la caiguda d'ingressos de les classes mitjanes i treballadores.
Per una altra part els no economistes busquen les arrels de la crisi en una 'quiebra moral' de l'economia que s'hauria produït en els anys noranta.
Si és certa esta fallida moral de l'economia, la pretensió benintencionada de què corregint els 'fallos' de la regulació financera serà prou per a acabar amb les conductes amorals. L'evidència que és una falsa solució està en la ràpida reaparició de les mateixes conductes de risc i sobresous protagonitzades pels responsables de les agències de rating i una eixida estable i duradora a la crisi requerix una refundació moral del capitalisme.
en la meua opinió, estic totalment dacord siga quin siga el govern ho privatitza la majoria de les coses ,venen empreses que eren de tota la poblacio per a aconseguir diners rapid que significa lo mateix que un refran popular "pan para hoy y hambre para mañana" .
tambe pense que no se pot deixar el descontol a una serie de executius que traten de tancar negocis per a cobrar la prima a final del any.
sandra sanchis egea
2 bat A