Saturday 28 November 2009

OLIMPIADA

Amb l'acte de dijous es tanca un cicle que va començar l'any 2002, quan la professora Mari Luz Marco, responsable de les proves de Selectivitat, i el seu equip format per Pilar, Delfina i Silvio van decidir posar en pràctica una aventura, hui plenament consolidada, amb l' objectiu fonamental d'afermar l'assignatura d'Economia en el Batxillerat i donar a conéixer una matèria vital per entendre el món complex i global en què vivim. Les Olimpíades ho han aconseguit plenament. El que va començar en l'àmbit de la Universitat de València, pas a pas s'ha anat obrint camí, primer amb la incorporació de la Politècnica, posteriorment obrint-lo a les altres Universitats del País i per fi exportant a tots els districtes universitaris que volgueren escoltar, el resultat final va ser la celebració de la I Olimpíada Espanyola d'Economia amb els resultats coneguts amb la participació d'estudiants i el recolzament de les primeres autoritats académiques.
Per part del nostre Departament la posició sempre ha estat la mateixa, participar i col • laborar des del principi, tant per part dels alumnes que s'han presentat a les distintes convocatòries, els que han obtingut premi com els que no, els professors que al llarg d'aquests anys han estat destinats a Xàtiva, entre ells cal anomenar Conxa Cuenca la qual l'any passat va ajudar en tot el possible a Pau.

Com déiem prèviament, en el curs 2002-2003 va començar el nostre camí per les Olimpíades amb un grup d'alumnes entusiastes que amb tota la il.lusió del món es van presentar a la Facultat d'Econòmiques a realitzar el seu primer examen a la universitat. S'ho van passar d'allò més bé en la presa de contacte amb els futurs companys i amb l'exercici en sí, sense preocupar-se ni de resultats ni de notes, ens van haver de trucar des del Deganat per a comunicar que Miriam Balaguer havia aconseguit un premi. I seguim, els anys següents 2004 y 2005 van passar per a nosaltres sense resultats tangibles, però amb la mateixa il.lusió, digna del Marquès de Cubertain, anàvem a la facultat i teníem un exercici d'un temari que el portàvem impartint des de feia molt temps i que crèiem important per al desenvolupament integral dels alumnes, tant per a la vida quotidiana com per a la seva incorporació a estudis relacionats amb l'economia. A partir d'ací tornem de nou al camí d'èxit amb alumnes pemiats en les següents edicions, Joan Diaz, Tino Sarrión, Estanis Sanchis i en el curs passat Pau Belda per partida doble, això sí, amb una preparació voluntarista tant per professors com a alumnes i un temari ajustat que pot ajudar a entendre els fils que mouen aquest món.
Aquest curs ha entrat en vigor la llei que canvia l'assignatura de segon, d'Economia passem a Economia i Organització d'Empreses, com déiem al principi, final de cicle... Canvia l'assignatura i canvia la selectivitat i també la responsable de la Universitat... Les coses ja no podràn ser mai com havien vingut sent...

1 comment:

  1. Desmayaoo teu as currat eeh¿? avorer si enguany tame arreplegem algo no¿ ale ms vxem dema en l'examen.

    ReplyDelete