Monday 23 May 2011

KRUGMAN

Haciendo cosas en Estados Unidos
PAUL KRUGMAN 22/05/2011, versió anglesa en Economics2

3 comments:

  1. Fa uns anys pareixia que la indústria manufacturera dels EUA anava en declivi Terminal , però sembla que esta canviant ja que la indústria és uns dels punts mes positius per enfortir l'economia . en els anys 90 l'ocupació en el sector de les manufactures als EUA era estable però des de 2000 va caure en picat. Cap a desembre de 2007 havia 3,5 milions menys de treballadors en la indústria nord-americana que en 2000. fins ara tan sols sant recuperat uns pocs llocs de treball però esta situacio esta canviant ja que el dèficit comercial de la indústria manufacturera pareix estar reduint-se apuntales empreses de fonamentalment d'Europa estan traslladant la producció als EUA. El cor industrial dels EUA encapçala ara la recuperació econòmica. Tot aço no és perfecte ja que la recuperacio va poc a poc i molts treballadors no reben el salari adecuat però és millor tindre templats llocs de treball que no tindre cap.
    Encara que tinguem una economia amb molts problemes, tenim bassos noticies dels nord-americans que estan comensant a millorar l'economia i en part gracies al fet que Reserva Federal i l'Administració d'Obama van fer cas omís dels nefastos consells dels dretans, ideòlegs que continuen afirmant que saben quelcom sobre com generar prosper.
    En la meua opinio crec que esapnya deuria d'apendre dels estats units. encara que aquestos no han isit de la crisi ni molt menys és un pas per a la millora de l'economia del país cosa que espanya encara no ha notat ni uns simple milloria sinó que cada vegada hi ha mes gent sense treball.laltre dia vaig escortar que tardarem al voltant duns 15 anys en isir d´aquesta crisi i tornar a l´economia que teniem abans, si aço és deveres a saber com estarà la nostra economia daci uns anys.


    Sandra Sanchis Egea
    2n BAT A

    ReplyDelete
  2. La industria estatunidenca pareixia estar en un moment complicat, no obstant, açò esta canviant i ara mateix es un dels punts mes positius de la recuperació dels EUA. Des de els anys 90 l’industria era mes o menys estable fins que al arribar el 2000 va començar a caure en picat. Un exemple d’aquesta caiguda es que en 2007 hi havia 3.5 milions menys de treballadors en la industria estatunidenca que en el 2000. Ara mateix s’han recuperat alguns llocs de treball perduts com a conseqüència de que el dèficit comercial de la industria manufacturera esta reduintse. A més Boston Consulting Group preveu un millorament de la industria en EUA, i això fa que es situen mes empreses allí. No obstant, cal dir que hi ha molts llocs de treball que no ofereixen bons salaris o prestacions als seus empleats. Cal destacar que la Reserva Federal davant la pressió continua es va mantindre inalterable i gracies a ells, i no sotmetres a la voluntat d’altres no ha patit un declivi important. Obama també ha jugat un paper important ja que va rescatar a General Motors y a Chrysler fet que suposa cents de mils de llocs de treballs que finalment no es perderen. Per últim com ja hem dit abans gracies a la Reserva Federal i l’Administració d’Obama els estat unidencs estan començant de veritat a fer coses.


    Antoni Martínez Pallàs
    2ºBAT-A

    ReplyDelete
  3. Una vegada més les polítiques econòmiques del republicans americans han quedat al descobert, devant de les noves mesures preses per l’administració d’Obama i de la Reserva Federal, de la seua incompetència.
    Una de les ventages que té el els EEUU davant d’Europa, és la depreciació de la seua moneda, per contra Europa te que batallar amb molt països formants per tal d’arribar a un acord possible de reduir el seu valor.
    Gàcies a eixes mesures de devaluar el dollar, els estats units han fet molt més competitiva la seua indústria i a la vegada han afavorit el retorn de les grans indústries a EEUU, gràcies en part a la devaluació i al suport per part del gobern i la Reserva Federal a les grans empreses com Chrysler i G.M.
    Una de les principals conseqüències d’aquestes mesures es la reducció de l’atur i l’augment de llocs de treball, al conservar els llocs de treball de GM i Chrysler i l’arrivada de noves empreses, fomentant i reactivant així un poc més l’economia.
    Un país no deixa de ser més fort per depreciar la seua moneda, sinó que demostra ser-ho posant mesures per a solucionar els greus problemes econòmics existents.
    La seua depreciación em recorda al cas d’espanya després de l’autarquia de Franco, quan espanya es va obrir a un mercat comú i gràcies a la devaluación de la peseta pogué fer front d’alguna manera als productes competitus dels països extrangers.
    Esperem que Espanya trobe ràpid la seua fòrmula per a reactivar l’economia i poder reduïr així la cifra d’aturats del país.

    ReplyDelete