Friday 15 March 2013

Setmana Cultural 2013


Amb el cicle de conferències que organitza el departament d'Economia en la setmana cultural de l'Institut, conclou una etapa en què l'Economia ha passat de ser una disciplina invisible en el currículum del batxillerat a ser una de les tres de modalitat en el batxillerat de ciències socials.
Per commemorar l'esdeveniment comptem amb els dos professors que més han col·laborat amb aquest departament en la divulgació i consolidació de l'assentament de la matèria en el teixit educatiu de l'Institut.
El dia 25 de març parlarà el professor Vicent Soler, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València, sobre "CRISI, ELS JOVES I L'EDUCACIÓ", actualment és degà de la facultat d'Economia. Tal com dèiem anteriorment ha participat amb aquest departament de totes les formes possibles, ha impartit conferències, ha ajudat els alumnes a decidir el seu futur professional, ha explicat el funcionament de les Corts Valencianes, etc., sempre ha estat disposat a col·laborar de manera desinteressada i fins i tot ha posposat compromisos per no faltar a la cita amb els alumnes de l'Institut, com ha estat en aquest cas.
Per al dia 26 de març la responsabilitat de dirigir-se als alumnes recaurà en el professor Vicent M. Monfort, que ens parlarà sobre "EL TURISME, MOTOR DE LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA". Monfort, antic alumne del nostre Institut, és funcionari de carrera de la Generalitat Valenciana, Dr. en Economia, antic professor de l’UJI de Castelló i de la Universitat de València i també Director del Instituto de Estudios Turísticos, pertanyent a la Secretaria de Estado de Turismo, a Madrid, durant més de sis anys.
Com és tradicional, convidem a tots els alumnes i professors no només del nostre Institut sinó també de l'IES Simarro i del CIFP la Costera a assistir a les esmentades conferències. L'hora de començament de les dues serà a les 12.30 a la sala d'actes del Josep de Ribera.
Al principi parlàvem de final d'etapa, doncs bé, ens referíem al fet que el responsable del departament i que açò escriu passa a la situació laboral d’inactiu i aquest acte serà l'últim de la seua carrera docent, per tant el proper any hi haurà nou enfocament.


                      

1 comment:

  1. Benvolgut amic Emili:unes línies d'acomiadament del professor estimat pels alumnes i pels col·legues que fins l'últim moment ha pensat en la importància de la formació. En l'ensenyament, quan es considera una inversió, hi ha una variable que ha de tenir-se en compte: el temps. Formar alumnes precisa d'una qüestió prèvia la formació del professor. Per tant, no es tracta sols del risc que suposa baixar el nivell d'inversions per a mantenir la qualitat en el sistema educatiu, sinó també del temps necessari per a la formació dels ensenyants. Escoltar comentaris dels dirigents polítics com " quan torne l'economia a anar bé, ja posarem més diners", és senzillament desconèixer que per molts diners que poses en eixe moment la qualitat de la formació no apareix immediatament: cal un temps, prou llarg, per a adquirir les condicions necessàries, en quantitat i qualitat, de qui ha de tindre la tasca de "formar alumnes" en les millors condicions de cara al seu futur. Seria desitjable doncs, que els que hagen d'estar al front del sistema educatiu, tingueren la mínima formació en benefici del conjunt de la societat.Enhorabona i un poc de sort per a la nova situació professional i personal. Fins sempre, Voro

    ReplyDelete