Monday, 11 March 2013

CRISI

Vivir por debajo de nuestras posibilidades
JOAQUÍN ESTEFANÍA

2 comments:

  1. Zaida Giner Milán11 March 2013 at 21:41

    A hores d’ara, queden expostes a la vista de tots les conseqüències de la crisi, així també com les seues causes.
    En aquesta situació en la es troba el nostre pais podem apreciar clarament una renda per càpita situada molt per damunt del que es va acordar en un principi a la Unió Europea. No obstant, no és l’únic pais que es troba en aquesta situació. Altres com ara Portugal o Letonia es troben en una situació similar a la d’Espanya, mentre que d’altres com ara seria el cas de Grècia es troben per davall del nivell de renda per càpita d’Espanya.
    Amb tot açò podriem dir que el nivell de vida d’aquests països no és el millor precissament.
    La diferència de la renda per càpita existent entre els països ha provocat una situació de desigualtat. La situació d’Espanya en comparança amb altres països és la següent: pel que fa al nivell de vida, aquest es situa molt per davall que a altres països pertanyents a la Unió Europea; i d’altra banda, la diferència de renda entre els ciutadans espanyols ha augmentat dràsticament, amb açò es pot apreciar una clara diferència entre els ciutadans ‘’rics’’ i els pobres.
    A més, la crisi ha afectat a totes les capes socials sense cap excepció, no obstant la diferència de renda entre els ciutadans d’un mateix pais, com bé s’ha dit anteriorment ha anat creixent de tal manera que es pot afirmar que ‘’els rics cada vegada són més rics mentre que els pobres cada vegada són més pobres’’.
    Pel que fa a les causes de la crisi a Espanya es produí una reducció de les possibilitats de treball, i per tant es produí també un augment considerable en quan a la taxa de desocupats (persones majors de 16 anys que volen i no poden treballar). Tot açò conduí a assolir la taxa de desempleo més alta de tota la història. També contribuiren a arribar a la crisi el ja dit anteriorment: la diferència entre la renda dels ciutadans d’un mateix pais; i la incapacitat dels nostres sistemes d’impostos i de protecció social per tal de poder neutralitzar la crisi.
    Per últim, és necessari tindre en compte que tota aquesta situació de recessió havera pogut ser evitada si el govern havera sabut regular els gastos i controlar tot el pertanyent a l’ambit de la protecció social.

    ReplyDelete
  2. Poco a poco desde la mitad de la primera década del 2000 , se ha ido perdiendo el estado de bienestar que tan lejos queda ya en nuestras retinas , aquellas épocas doradas de despilfarro , sumidos en la burbuja económica que todos sabíamos que no era eterna pero que teníamos que disfrutar de ella mientras durase.
    Actualmente, cada día nos encontramos en una sociedad apática que está viviendo unas situaciones de desigualdad económica entre los habitantes del mismo país que desde las épocas de guerra que no se recuerdan.
    El problema ha sido que el Estado con el dinero de nuestros impuestos que sirven para ayudarnos a tener un bienestar general,lo han utilizado mal, en función de unos intereses ajenos al común.
    Se ha perdido la confianza por parte de los países extranjeros a que inviertan en España.
    Las rentas mas altas siguen en auge , en contraposición los sectores mas débiles han padecido reducciones salariales y una inestabilidad laboral creada por las nuevas leyes de “despidos masivos” establecidas por el gobierno central. No cabe duda que los mas afectados en la crisis son las familias.
    Que haya gran desigualdad entre la población provoca factores negativos como son los robatorios,las agresiones,etc.
    Es una quimera , convertida en realidad ver que estamos a la misma altura de desigualdad social que países del norte de Europa como Bulgaria y Letonia

    Lucas Todoli

    ReplyDelete