Sunday 10 March 2013

Emprenedors

Emprendedores y corruptos
Josep Ramoneda

1 comment:

  1. Laila Elmir Barberà10 March 2013 at 23:25

    La forma de Govern neoliberal que tenim actualment es basa en una Doctrina socioeconòmica mercantilista i antihumanista que prediu que si l'Estat no intervé en els mercats i es limita a regular el trànsit, els taurons es tornaran vegetarians i els teuladins pesaran cent quilos. Tanmateix, tots els experiments realitzats fins ara han donat com a resultat l'augment de la mida i la voracitat dels taurons, i la proliferació de teuladins sense llar i sense plomes.
    El discurs dels emprenedors és la idea que li agradaria inculcar aquest model de Govern. El ciutadà com a empresari de si mateix. Però com diu José Luis Sampedro "Eliminen de tot pla d'emprenedors la possibilitat de l'emprenedor social i generen únicament una nova casta de taurons emparats en una reforma laboral neofeudal."
    Redueixen l'home a una sola dimensió, la econòmica, "tant tens, tant vals", el que comporta que la corrupció s'hagi fet sistèmica i la democràcia s'hagi debilitat perquè el complement d'aquest model és la cultura de la indiferència. Hi ha una correlació directa entre govern neoliberal, corrupció i retallades.
    El model neoliberal ha aconseguit un dels seus objectius: el desprestigi de la política perquè no sigui palanca de canvi. "Les retallades s'accepten per una de les forces més importants de la humanitat, la por". Segons José Luis Sampedro.
    El que passi dependrà, com deia Isaac Rosa, que la por canviï de bàndol i els taurons descobreixin la força i el poder dels teuladins.

    ReplyDelete