Sunday 6 March 2011

Krugman

Cómo destruir una recuperación
PAUL KRUGMAN 06/03/2011, versió anglesa en Economics2

1 comment:

  1. En aquest article, Paul Krugman ens parla principalment de l'avanç econòmic en EE.UU.
    Aquesta millora econòmica es deu a que les noves solicituds de prestació per desempleo estan baixant i les enquestes sobre negoci i consum indiquen un creixement sòlid.
    Aquest fet no significa que EE.UU ixirà de la crisi ràpidament perque encara seguix molt endinsada, però es troba econòmicament millor que altres països del món.
    La recuperació econòmica ha tardat tant perque alguns economistes pensaben que després d'haver passat la crisi financera, EE.UU "rebotaria" i ixiria d'aquesta crisi. Però no va ser així, l'economia de "bambolla" durant l'època de Bush va deixar a molts estadounidenses amb massa deute i la inversió empresarial també estava destinada a decaure.
    A més, el creixement de la despessa pública es va relentitzar i el estimul federal es va veure frenat pels retalls a escala estatal i local.
    Amb tot açò, hem experimentat anys de desocupació i creixement insuficient, però aixina i tot, les families estadounidenses han millorat poc a poca la seua situació financera.
    Un problema que cal afegir a aquesta petita recuperació és la puajda del petroli i dels aliments que dificultarà el creixement però el problema més important es deu a la política : ña cambra de republicans demana al govern el retall de la despessa de nutrició infantil, el control d'enfermetats, l'aigua potable...però aquest retall conduirà a la destrucció de milers de llocs de treball.
    Durant les próximes setmanes, els republicans de la Cambra tratarán de "chantajear" a la Administració d'Obama per a que accepte els retalls de les despesses proposades per ells, utilitzant l'amenaça de bloqueig governamental i amb açò conseguiran una doble funció : la de "socavar" el futur d'Estats Units i amenaçar amb malmetre la recuperació económica.
    PAULA SORIANO TOMÀS 2n BATA

    ReplyDelete