Sunday 24 January 2010

KRUGMAN

Aprender de Europa
PAUL KRUGMAN 24/01/2010,Versió Anglesa en Economics2

1 comment:

  1. Sempre sentim o ens diuen que EE.UU es el pais amb mes potencia económica i que te una economía consistent.Aleshores deixem de pensar que en eurapa les coses van be i que deuriem de pareixer-nos un poc més al'estil dels EE.UU, però no sempre els EE.UU tenen avantatges en el seu model economic.
    un clar exemple es el de la sanitat.Quan algu de nosaltres anem als hospitals o centres de salut a visitar a qualsevol metge, quan acavem replegen la recepta i desaparegem d'allí com si res, sense "pagar",és una ventaja que tingem a espanya, la seguritat social. Gràcies a ella podem accedir a una sanitat sense complicacions.
    Al contrari del EE.UU, así a la nómina dels treballadors cada mes es descompta un tant per cent per a la seguritat social entre altres conceptes, com atur,FOGASA,formacions,IRPF,etc.
    Alli cada ciutadà pagen un seugro mèdic privat, on no sempre pot cobrir-se totes les necessitats d'un pacient per culpa dels diners, ja que allí segons la capacitat economica que as contrat a un seguro, pot fer que t'atengen o no.
    Per aixó podem pensar que a espanya o a europa les coses no semmpre son pitjors que als EE.UU perqué la tranquilitat de saber que quan et passe alguna cosa tindras uns metges per solucionaro, et dona tranquilitat.

    ReplyDelete