Monday, 31 December 2012

Wednesday, 26 December 2012

CRÒNICA II FAC. D'ECONOMIA 2012

El objetivo de todo sistema educativo, es sin duda, ampliar al máximo posible los conocimientos de los estudiantes. Para ello, políticos, mandatarios y por su puesto profesores, pelean día a día para mejorar nuestra formación a través de reformas educativas y propuestas.
Sabemos con total seguridad que uno de los pilares básicos de la formación, dando por evidente la parte teórica, es la práctica. Este factor es obviado por la mayoría de los centros y modelos educativos. Si profundizamos en el tema, podríamos afirmar que la mayoría de los estudiantes, al acabar la formación preuniversitaria (bachillerato) se encuentran ante un amplio abanico de posiblilidades para elegir su destino, pero con un interrogante enorme en sus cerebros. Preguntas como... ¿que puedo estudiar? ¿cual es mi vocación? o ¿podré ejercer de lo que estudie? dominan nuestros pensamientos... 
Sarkis Brsoyan
Seguir leyendo

CRÒNICA I FAC D'ECONOMIA 2012



VISITA A LA FACULTAT D’ECONOMIA
El passat dimecres 19 de desembre, tots els alumnes que formen part de l’assignatura d’economia de 2n de Batxillerat, ens n’anàrem a la Facultat d’Economia de València, on per primera vegada, ens vam deixar d’imaginar com és el mon universitari i vam veure com és l’ambient que s’hi viu visitant abans que res la cafeteria ja que necessitàvem a agafar forces.

En aquesta visita a la facultat, ens esperaven Mari Luz Marco i Silvio Esteve, els quals ens van donar més informació que ens ha ajudat un poc més a tenir les nostres idees més clares per a saber per on encaminar el nostre futur. Aquesta xerrada, ens ha tingut que servir per a molt, ja que en pocs mesos, la majoria de nosaltres ens presentarem a la prova de la selectivitat, i per això tenim que tindre clar què és allò que ens agrada i al que volem dedicar-nos en un futur.
ANGELA CERDÀ
Seguir lleguint

VISITA MUDETA 2012



El pasado mes de Noviembre los alumnos de segundo de bachillerato tuvieron el placer de recibir la visita de una exalumna del centro, Almudena García, que informó a los alumnos de las diferentes posibilidades que existen para estudiar aquello que prefieran al finalizar el bachiller.

Tras comentar las anécdotas vividas entre alumna i profesor, Almudena insistió en la gran importancia del conocimiento de los idiomas pues marca la diferenciación y abre muchas puertas en el futuro. Suponen un gran enriquecimiento tanto personal como profesional. 

En todo momento, animó a estudiar en el extranjero, a dejar de lado el temor a lo desconocido, saliendo de nuestro país y recibiendo a cambio una forma totalmente nueva de aprendizaje siendo más participativa y obteniendo más posibilidades de trabajo.

Maribel Jiménez

Saturday, 22 December 2012

LOTERIA DE NADAL

El 58260 que jugàvem del viatge a Eivissa ha estat premiat en el sorteig de Nadal, per cada jugat corresponen 5 €, és a dir, 12 € per papereta
TRANQUIL·LITAT ABSOLUTA, fins que no tornem a classe no posarem en marxa el procés de pagament de les paperetes.

Per facilitar el procés és convenient que recolliu les paperetes que heu venut, controlant de qui són i quantes té. El dia 7 de gener a les 16h 45 començarem el canvi de les mateixes a l'Institut

Sunday, 16 December 2012

Thursday, 6 December 2012

ECONOMIA AL BATXILLER

Una educació per a l´economia, una economia educada

NOTES 1ª AVALUACIÓ EOE 2n.

Relació d'alumnes de tots els grups que han superat la 1 ª avaluació de 2EOE, tant els que no l'han superat com els que no es van presentar queden convocats pel proper dimarts dia 11 a les 16h, a la sala d'actes.

PASCUAL    ANA
JIMENEZ SELLES MARIBEL
BRSOYAN SARKIS
RODENAS TORMO RUBEN
BELLVIS JULIA CELIA
GANDIA MARTINEZ ANDREA
CERDA JUAN ANDREA
CLIMENT BELLVER MARIA
SANMARTIN MARTIN CARLOS
CAMARASA SOLER PACO
GARCIA CHINESTA LUIS
DESCALS GUILLERMO
ARANDA ESTEVE CLARA
TODOLI MALASPINA LUCAS
MOSCARDO FORNES JOAN
FERRI CORTELL QUICO
PRATS MAITE
MICO MARILINA
SOLER BATALLER ELVIRA
AGULLO ALFONSO CARLES
BELLVER APARICI ALBA
CARBONELL CERDA VICENT

 HAPPY WEEKEND

Sunday, 25 November 2012

KRUGMAN

El planeta republicano
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Sunday, 11 November 2012

Rogoff

¿Qué le sucede a India?
Kenneth Rogoff, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

No hagamos tratos
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Sunday, 4 November 2012

Crisi

Las consecuencias económicas de la señora Merkel
 Lo que los aliados impusieron a Alemania en 1919 se parece a lo que ahora Alemania impone a los países en dificultades
José Luis Leal

Joseph Stiglitz

Elecciones globales en EE. UU.
Joseph Stiglitz, versió anglesa en Economics2

Krugman

El comité del chantaje
Paul Krugma, versió anglesa en Economics2

Friday, 2 November 2012

EIVISSA 2013

Un any més els alumnes de 2n de batxillerat preparen el viatge de fi de curs a Eivissa, però aquest curs amb el canvi introduït pel trasllat dels exàmens de la convocatòria extraordinària de setembre i de selectivitat al mes de juliol, ens imposa que les dates de l'viatge hàguen d'ajustar-se al màxim per no perjudicar aquells alumnes que no superen les proves en la convocatòria de juny, i tot i així puguen gaudir amb els companys de curs el seu últim viatge conjunt.
Si es compleixen els objectius previstos i es supera tot a la primera convocatòria ja no existeix cap problema. Per això els professors encarregats preguem encaridament a tots el màxim esforç per complir amb el seu deure.
L'equip de professors de Xàtiva roman monolític, no així el d'Ontinyent, que a causa del trasllat de Rafa a Carcaixent s'ha incorporat nostre company Gonzalo Gómez a qui des d'aquí li donem la BENVINGUDA.

Thursday, 1 November 2012

1 AVALUACIÓ EOE2

Recordeu, la 1 ª avaluació es correspon amb els sis primers temes del llibre de text. L'examen és similar al de la prova de selectivitat, sis preguntes teòriques curtes i dos problemes numèrics referits a eficiència técnica i econòmica, costos, funció de producció i llindar de rendibilitat, el model de Wilson, només teoria. Puntuació màxima per pregunta (1pt.) i problema (2pt.).La primera convocatòria de l'examen la celebrarem el dia 5 de desembre a partir de les 16h. a la sala d'actes i la segona per els / les que no la superen el dimarts següent a la mateixa hora.

Des de principi de trimestre hem anat publicant power points, vídeos, preguntes i últimament problemes relacionats amb les unitats didàctiques impartides, sens dubte tot ajuda a preparar l'exercici, però al final és l'alumne el que ha de decidir les fonts que ha d'utilitzar per a superar-lo satisfactòriament. A continuació, resumim tot el publicat fins ara, amb les recomanacions i exclusions adients.
  • Power points de les unitats didàctiques:  
 Ud 1,  Ud 2, Ud 3, Ud 4, Ud 5 i Ud 6.
  • Videos: 
 Ud2
  • Preguntes teòriques: 
Ud 1, Ud 2, Ud 3, Ud 4 
Ud 5 i Ud 6.
  •     Preguntes PAU.
L'assignatura d'Economia de l'Empresa va a les proves PAU des de l'any 2010, per tant l'inventari d'exàmens és relativament minso. Suficients per incloure la majoria de les preguntes teòriques aparegudes en aquestes proves

Sunday, 21 October 2012

Monday, 15 October 2012

NOBEL D'ECONOMIA

Roth y Shapley, Nobel de Economía por su teoría de diseño de mercado

Saturday, 29 September 2012

Sunday, 23 September 2012

Emprenedors

Zuckerberg a la española
España cuenta con una excelente cosecha de emprendedores en Internet
Fernando Barciela

Universitat

La universidad del futuro
 Luis Garicano

Crisi Financera

Hay que frenar la carrera de armas financieras
Kenneth Rogoff, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

El odio contra Ben Bernanke 
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Thursday, 13 September 2012

Sunday, 9 September 2012

LLibres de text

Un any més, els llibres de text  del present curs no varien. Els professors del departament els utilitzem per complir els objectius didàctics, En cap cas la manca del llibre de text per part de qualsevol alumne pot entendre's com a falta, es pot treballar amb llibres d'edicions anteriors, tant en Castellà o en Valencià i amb materials elaborats pels professors, internet o per qualsevol altre mitjà.
El llibre de text és una eina més, però no exclusiva per complir satisfactòriament els objectius proposats a principi de curs.

1er. BATXILLER
2n. BATXILLER

En les optatives de l'ESO i de batxiller no s'utilitzen llibres de text. Els materials els proporcionarà el professor 

Crisi

La desconfianza sobre España
Carmen Alcaide

Stiglitz

La porción justa de Mitt Romney
Joseph E. Stiglitz, versió anglesa en Economics2

Eurocrisi

El BCE es el más independiente y el más creíble
Guillermo de la Dehesa

KRUGMAN

Arreglando la economía
 Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Wednesday, 29 August 2012

Exàmens de setembre

Els horaris dels exàmens de setembre poden induir a la confusió als/les  alumnes que tenen pendent alguna assignatura d'aquest departament, per això i per tal de clarificar el normal desenvolupament de les proves, a continuació detallem l'horari definitiu.
 DIÜRN:
 Dia 4 de setembre 12'30h.
  •  Eco 1er. Batx.
  •  EOE 2n.Batx.
  •  F d'Ad. i gestió
  NOCTURN:
Dia 4 de setembre 19'30h
  • Eco 1er. Batx.
  • EOE 2n. Batx. 


Friday, 24 August 2012

Wednesday, 15 August 2012

Juan José Millás

Un cañón en el culo
La primera operación que efectúa el terrorista económico sobre su víctima es la del terrorista convencional, el del tiro en la nuca
Juan José Millás

Crisi

Cinco años después
E. Ontiveros

Eurocrisi

La economía de la Eurozona se asoma a la recesión en el segundo trimestre

Tuesday, 31 July 2012

Sunday, 17 June 2012

Friday, 15 June 2012

CRISI DE L'EURO


ENTREVISTA CON EL PRESIDENTE DEL BUNDESBANK  
“Las condiciones del rescatea España deben ser amplias”
versió anglesa en Economics2 

Thursday, 14 June 2012

Krugman

Otro rescate bancario
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Monday, 11 June 2012

SELECTIVITAT

ÀNIM, FORÇA I SOBRETOT 
 TRANQUIL · LITAT I PUNTUALITAT

La treball ja està fet, només heu de posar-ho en pràctica

 

RESCAT II

¿Cómo le afectará el rescate?
A mí, ¿quién me rescata?
Joaquín Estefanía 10 JUN 2012
Menos vulnerables
Emilio Ontiveros 10 JUN 2012 - 20:

Friday, 8 June 2012

EIVISSA 2012, DEFINITIU

Aquí teniu la informació completa del viatge,
Recordeu, els menors d'edat  han d'omplir l'autorització que adjuntem amb models personalitzats d'Ontinyent i Xàtiva.
No oblideu el DNI i la targeta sanitària.


PUNTUALITAT  

Sunday, 3 June 2012

Saturday, 26 May 2012

Thursday, 24 May 2012

Sunday, 20 May 2012

·3ª AVA 1ECO

Aquí teniu algunes de les preguntes corresponents a la 3 ª avaluació.  
Recordeu, l'examen el divendres dia 25. Punxeu aquí

Thursday, 10 May 2012

VIATGE A EIVISSA

Reunió urgent
Dilluns 14 de maig, primer descans 

Sala d'actes
ACUDIU 

Sunday, 6 May 2012

Krugman

Desaprovechar nuestras mentes 
 Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

ESO

Un país de analfabetos financieros 
Banco de España y la CNMV piden que la educación financiera forme parte del currículo escolar
 David Fernández

Crisi EUROZONA

¿Cómo debería gastar el FMI sus 430.000 millones de dólares?
 Guntram B. Wolff

CRISI

Las mentiras de la austeridad
 Fernando Luengo / Jorge Uxó

Tuesday, 1 May 2012

Saturday, 21 April 2012

2EOE 3ª AVALUACIÓ

EXAMEN
Primera convocatòria, dimarts 8 de maig de 2012, 16h, Saló d'actes Segona convocatòria, dijous 17 de maig de 2012, 16h Queden convocats tots el grups de diurn i nocturn.

RECULL 3ª AVALUACIÓ

BONA SORT

Sunday, 8 April 2012

Pressupostos

Por una senda estrecha
Los Presupuestos van en la buena dirección, veremos si la Providencia está al quite
José Luis Leal


Presupuestos 2013
Las cuentas de este año, sin un solo guiño al crecimiento económico, auguran un futuro de más recesión.
Joaquín Estefanía

CRISI

Complejo diagnóstico
No sabemos si estamos ante una recuperación débil o si seguimos inmersos en la Gran Recesión
David Cano y Daniel Suárez

J. BRADFORD DELONG

La sombra de la depresión
J. Bradford DeLong, versió anglesa en Economics2

KRUGMAN

Economía de ‘baba rosa’
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Saturday, 7 April 2012

Entrevista a Juan López

Com a resum de la conferència aquí teniu l'entrevista que va concedir al diari Levante en acabar la visita a l'Institut

´La reforma laboral retrasará en 10 años la salida de la crisis´

Wednesday, 4 April 2012

Crónica de la conferencia de Javier Andrés


Después de tener los argumentos de una ideología sobre la situación actual, el martes pudimos escuchar la explicación de la misma situación pero con otras ideas y otro enfoque.

Esta vez fue Javier Andrés Domingo, economista que pertenece a Fedea, quien vino a darnos la conferencia. Licenciado en económicas por la Universidad de Valencia, doctor en economía por la misma universidad y máster en economía por el prestigioso “London School of Economiscs (Overall Distriction)”, en la actualidad es catedrático de Análisis Económico en la Universidad de Valencia.

Con una presentación titulada “La primera crisis global del siglo XX: Preguntas y algunas respuestas”, Javier Andrés dijo que hay muchas opiniones diferentes pero que no cualquier solución es válida.

Seguir leyendo


Marlene Cambra Polop y Paloma Fillol Valiente

Crónica de la conferencia de Juan López

Paloma Fillol Valiente 2ºA.

Con motivo de la semana cultural del instituto, nuestro profesor de Economía, Emilio, ha organizado 2 conferencias diferentes a las que hemos podido asistir, sobre la crisis actual. Para enriquecer todavía más nuestras cabezas de estudiantes, tuvimos la oportunidad de tener a cada conferenciante de una ideología distinta. Cada uno expuso sus opiniones y puntos de vista y nos dejaron a nosotros con diversos conceptos para que sacáramos nuestras propias conclusiones.

Tuesday, 3 April 2012

JAVIER ANDRES DOMINGO

Un día aprovechado en el IES José de Ribera, Xàtiva


Javier Andrés. Universidad de Valencia.


Un día bien aprovechado. He tenido la oportunidad de dar una conferencia en el IES José de Ribera de Xátiva, en el marco de la Semana Cultural del centro, invitado por su profesor de Economia, Emilio Sala. No creo haber contado nada que los asistentes no supieran ya. Que la crisis fue el resultado de una serie de desequilibrios generados durante el extraordinario periodo de crecimiento de las últimas dos décadas, combinados con una deficiente regulación del sector financiero, en particular en lo referente al crecimiento desbocado de crédito, a la asunción de riesgos y a la excesiva interconexión entre entidades que dio lugar al contagio.
SEGUIR LEYENDO


Olimpiada d'Economia

L'equip al complet. Per última vegada?

El dia 31 de març es va celebrar la Olimpiada d'Economia a la Universitat Politècnica de València. Aquesta Olimpida premia l’esforç dels alumnes que la fan, ja que no es obligada, cadascú es lliure de fer-la, però jo he trobat que es una bona experiència perquè t’apropa a l’àmbit universitari. Fa uns mesos ja vam fer una altra visita a La Universitat amb Emili, el professor de economia, i vam veure la gent, les instal•lacions, vam parlar amb alguns professors...però l'Olimpiada és ja un examen que fas a la universitat. Es clar que estàvem nerviosos, malgrat que no hi havia res a pedrer, tan sols a guanyar, i això esperem. Unes setmanes avanç, vam estar estudiant en el “xiringuito” per a preparar-nos, ja que el examen també incloïa la matèria de primer , i calia repassar-la. Afortunadament el temps va acompanyar i una vegada allí vam esmorzar per agafar forces, i cap a l’examen. Desprès de dues hores i mitja eixirem. L’examen no va ser excessivament difícil. Desprès allí ens tenien preparat un esmorzaret per recuperar forces. Tinc que dir que, al menys per a mi, va ser un bon dia i recomane els següents cursos que hi vagen.
Marlene Cambra 2n Bat A

Sunday, 1 April 2012

Pressupost

Primeras impresiones sobre los Presupuestos
Las cuentas públicas no son el problema, sino la desconfianza que inspira la evolución económica
Ángel Laborda

Krugman

Brécol y mala fe
Está en peligro la cobertura sanitaria a 30 millones de estadounidenses
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2

Jeffrey D. Sachs

Un liderazgo distinto para el Banco Mundial
Con el nombramiento de Jim Kim, Obama ha puesto al desarrollo como tema prioritario
Jeffrey Sach, versió anglesa en Economics2

Friday, 30 March 2012

JAVIER ANDRES DOMINGO


Hui hem confirmat la conferència corresponent al dimarts dia 3. Javier Andrés ens explicarà la gènesi de la profunda crisi que patim i les possibles eixides de la mateixa.
Javier és llicenciat en Econòmiques per la Universitat de València, doctor en Economia per la mateixa Universitat i màster en Economia pel prestigiós "London School of Economics (Overall Distinction)".
En l'actualitat és catedràtic d'Anàlisi Econòmica a la Universitat de València
Ha dut a Terme diversos programes de recerca i estada a Espanya i a l'estranger.
És autor de nombroses publicacions, llibres, articles sobre temes de la seua disciplina i comentarista habitual de temes econòmics en el programa "La Ventana" de la cadena SER

Thursday, 29 March 2012

Wednesday, 28 March 2012

CRISI

Evitar la agonía en forma de ‘L’
En los próximos Presupuestos se va a trazar la senda de una especie de economía de guerra
Joaquín Estefanía


Fuego, no agua
Para ayudar al crecimiento, el BCE debería rebajar su tipo de interés. El problema es que se podría herir la sensibilidad alemana
IAN CAMPBELL

Monday, 26 March 2012

JUAN LOPEZ GANDIA

El departament d'Economia, fidel a la seua cita amb l'actualitat econòmica i social, té previst dur a terme diverses activitats dins de la setmana cultural que ajuden els nostres alumnes a comprendre la complexa realitat en què vivim.
Ja estem en condicions de confirmar la conferència que s'impartirà dilluns, dia 2 d'abril de 2012, a les 12:30 hores, a la sala d'actes del nostre Institut. Des d'ací convidem tant als nostres alumnes com als de l'IES Simarro i de La Costera perquè assistisquen.

Per primera vegada, convidem un conferenciant que no és economista; la raó: l'actualitat ens ho aconsella d'aquesta manera. Recordem que s'ha aprovat una reforma laboral en un context d'aguda crisi econòmica, cosa que ha provocat una contestació molt important dels sindicats de classe, fins i tot s'ha convocat una Vaga General per al proper dijous dia 29 de març, doncs bé, fent ressò d'aquesta nova situació que afecta tant a curt com a llarg termini als nostres alumnes, hem convidat una de les persones més preparades en el món universitari per a explicar les conseqüències d'aquesta reforma en el context convuls en què vivim.

JUAN LÓPEZ GANDÍA, natural de Bicorb, va començar a l'escola primària del seu poble. Posteriorment va estudiar els sis cursos de batxillerat de l'època —dels deu anys als setze—, de manera brillantíssima en aquest Institut. Va ser premi extraordinari de batxillerat. Més tard es va desplaçar a València per a cursar el PREU a l'Institut Lluís Vives.
És llicenciat en Dret per la Universitat de València i doctor en Dret per la Universitat de Bolonya. “La contrattazione collettiva nel Pubblico impiego”.
Ha estat professor titular a la Universitat Literària de València i en l'actualitat és catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Politècnica de València.
Ha dut a terme diversos programes de recerca i estada a Espanya i a l'estranger.
És autor de nombroses publicacions, llibres i articles sobre temes de Dret del Treball i de la Seguretat Social i coautor de Manuals de la disciplina.

És autor de diversos articles i monografies sobre Seguretat Social dels empleats públics.
També ha dirigit moltes tesis doctorals i ha participat com a membre de tribunal en nombroses tesis doctorals i en diversos cursos de postgrau i màsters sobre temes de Dret del Treball, de Seguretat Social, de Prevenció de Riscos Laborals i de Gestió de Personal Sanitari i de Serveis Socials.
Forma part del Consell de Redacció de la Revista de Dret Social i de l'Institut Universitari d'Economia Social. Dirigeix en l'actualitat un curs d'especialistes de Seguretat Social en la Universitat Politècnica, en col•laboració amb les entitats gestores i serveis comuns de la Seguretat Social.

.

Sunday, 25 March 2012

Ud 12 EOE

FINANÇAMENT

Crisi

I+D+E+i+e
España no tiene más opción que acumular el capital humano necesario para no quedar descolgada para siempre de los países que lideran la construcción de la economía del conocimiento
César Molinas

Crisi

Son las instituciones
La forma de organización de las sociedades determina su comportamiento económico
Emilio Ontiveros

Krugman

La paranoia golpea más profundamente
Paul Krugman,cersió anglesa en Economics2

Wednesday, 21 March 2012

Saturday, 17 March 2012

Krugman

España, en primera línea
Por: Paul Krugman | 16 de marzo de 2012

Saturday, 10 March 2012

Vicent Soler

Vicent en la seua última visita a l'Institut De cultural week
Un dels objectius de la majoria de treballadors que estem rondant els seixanta és assolir una jubilació digna i plàcida, altres com Vicent Soler, encara tenen força, ganes i sobretot il · lusió d'assumir reptes tan importants com dirigir una institució com la Facultat d'Economia. Enhorabona i sort company

Vicent Soler, nou degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València


Vicent Soler y María Olmos, nuevos decanos de Economía y Derecho

Monday, 5 March 2012

Crónica de una manifestante

Crònica de la manifestació del 29-F contra "les retallades"



El pasado miércoles 29 de febrero, además de ser un día especial por darse solo cada 4 años, tuvo lugar una multitudinaria manifestación de estudiantes y todo aquel que quiso unirse por apoyar a la causa. La manifestación empezó a formarse a las puertas del campus de Geografía e Historia en Blasco Ibáñez antes de las 12, hora a la que estaba convocada pero comenzaron a marchar varios minutos después de esta hora por la cantidad de gente que había acudido. Alrededor de 35.000 estudiantes de toda la provincia formaron parte de la protesta. Por dicha cantidad de gente, se iba avanzando muy despacio por el recorrido establecido: desde el punto de convocatoria, avanzamos por Blasco Ibáñez hasta el puente Real y después de cruzarlo, entramos en la calle la Paz hasta la plaza da la Virgen, donde se leyó un manifiesto realizado por los estudiantes en las tantas asambleas que han realizado en conjunto.
Esta situación actual en la que nos encontramos de crisis, en la que el déficit público y el paro alcanzan cifras desmesuradas, hace que se tengan que tomar medidas, sobretodo económicas para rebajar dichos números. Las últimas reformas que se han llevado a cabo han sido los recortes en educación pública siendo esta la causa de la manifestación de 29-F. “El dinero del fraude de Emarsa equivale a lo que debe la Consejería de Educación a los colegios e institutos. La cantidad despilfarrada en la Fórmula 1 equivale a 26 escuelas de Primaria y la Ciudad de las Artes costó el equivalente a 30 años del presupuesto de la Universitat de Valencia", decía el manifiesto de los estudiantes. Y es que en la Comunidad Valenciana sabemos muy bien que es eso de que el dinero público se malgaste. Tenemos desde un aeropuerto de personas pero sin aviones hasta proyectos arquitectónicos pagados y que nunca se han llevado a cabo. Y es que la corrupción ha invadido las filas de los partidos que han llegado al poder. Y por esta causa, el descontento a las calles.
Todavía es frecuente oír cosas como "¿Vas a una manifestación? ¿Para qué? Eso no sirve para nada!". Pero si ante recortes que hacen que poco a poco la educación vaya perdiendo calidad por los recortes y esos recortes van afectando cada vez más a los derechos individuales de cada uno, la gente no protestara y los aceptara sin más, sería una muy mala señal. Significaría que a estas alturas, la libertad estaría limitada al máximo o que al fin habrían conseguido lo que quieren los máximos dirigentes, que la gente no piense ni se plantee nada, para tenerlos controlados a todos. Y es que van a convertir la enseñanza en un lujo en vez de un derecho. No exigimos que nos paguen hasta el almuerzo cuando vamos a clase pero si que no recorten en educación porque de eso depende nuestro futuro y van a hacer que tengamos que emigrar para conseguir un buen trabajo, además de incrementar el fracaso escolar, debilitando el sístema educativo, es decir, de los futuros trabajadores de éste, así no se sale de una crisis...se empeora! Por eso es necesario protestar para que esto no suceda.
Han tenido lugar muchas manifestaciones en todo el país por esta causa, pero el caso más notable fue el de la sentada a las puertas del IES Lluís Vives de Valencia que acabó con varios detenidos y también heridos por la brutalidad policial, tachando después a dichos estudiantes como "enemigos". Por eso, la manifestación de este miércoles se solidarizó con los heridos y detenidos gritando lemas como "menos policía y más educación" o "yo también soy el enemigo". Nadie dijo que fuera a ser fácil ni justo, pero cuando se trata de principios básicos, hay que permanecer hasta el final con la causa. "Per un ensenyament públic i de qualitat" Y, en consecuencia, por una política sin corrupción!

Una de les tantes manifestants, Paloma.

Sunday, 4 March 2012

Crisi

Las previsiones y el presupuesto
El sentido común apunta en la dirección de aplazar el objetivo de déficit del 3% hasta más allá de 2013
José Luis Leal

J. Bradford Delong

LA SOSPECHOSA HABITUAL
J. Bradford Delong, versió anglesa en Economics2

Jeffrey D. Sachs

Un Banco Mundial para un nuevo mundo
Jeffrey D. Sachs, versió anglesa en Economics2

Krugman

¿Qué aflige a Europa?
P. Krugman, versió anglesa en Economics2

Sunday, 26 February 2012

Sunday, 19 February 2012

Crisi

Reformas estructurales y depresivas
La modernización de la economía española queda seriamente hipotecada
Emilio Ontiveros

EUROCRISIS

El trilema griego
joaquín Estefanía

Krugman

Los gorrones contra la asistencia social
Paul Krugman, versió anglesa en Economics2